bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,011.81 1.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,969.23 0.78%
bnb
BNB (BNB) $ 563.08 0.57%
solana
Solana (SOL) $ 136.82 0.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516004 0.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448094 1.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131809 0.87%

Güney Kore ICO Yasağını Kaldırmaya Hazırlanıyor

guney kore ico yasagini kaldirmaya hazirlaniyor

Son dönemde kripto para dostu olmayan ülkeler arasında yer alan Güney Kore, bu imajını düzeltmek için düğmeye bastı. Ülkenin yeni seçilen Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, yeni hükümetin, kripto para birimleri üzerindeki örtüyü kaldırmak için ICO’ların ilk onayını duyurdu.

Güney Kore Kripto Para Birimlerini Yeniden Kucaklıyor

Güney Kore’de 2017 yılında yasaklanan ICO’lar, Initial Coin Offering olarak ifade ediliyor ve henüz koin olmamış kripto para birimlerini ifade ediyor. Güney Kore’nin yeni Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, seçimden önce 2017 yılından itibaren ülkede bulunan ICO yasağının kaldırılacağını belirtmişti. Yeni Güney Kore Devlet Başkanı, NFT’ler dahil olmak üzere dijital varlıklarla ilgili bir “Dijital Varlık Çerçeve Yasası” çalışmasının ana hatlarını açıkladı.

guney kore ico yasagini kaldirmaya hazirlaniyor 2

Ülkenin Cumhurbaşkanlığı işlem komitesi, yeni hükümetin ele alacağı öncelikli konuların listesini açıkladı. 110 adet görevin arasında yer alan Dijital Varlık Çerçeve Yasası, hükümetin öncelikli çalışmalarının bir parçası olarak açıklandı. Konu hakkında bir Cumhurbaşkanlığı işlem komitesi üyesi şu ifadeleri kullandı:

Bilgisayar korsanlığı ve sistemin hataları karşısında bir sigorta sistemi getirmek ve haksız işlemlerden gelir elde etmek gibi kullanıcılarımızın güvenli bir şekilde dijital varlık yatırımları yapabilecekleri ortamlar sunacağız.

Güney Kore’nin Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) bir tür bağış toplama aracı olarak bazı riskleri gerekçe göstererek 2017 yılında ICO’ları yasaklamıştı. Düzenleyiciler o dönem yaptığı açıklamada, ICO’lar aracılığıyla yapılan fon toplamanın dünya genelinde olduğu gibi ülkede de arttığını ve bunun pek çok sorunu beraberinde getirdiği için yasaklanması gerektiğini belirtmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala