bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,509.55 0.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,951.44 2.01%
bnb
BNB (BNB) $ 571.24 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 162.03 0.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517054 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464099 1.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150034 4.41%

Goldman Sachs: Türkiye yeniden oyuna dahil oluyor

fed ve sec goldman sachsi arastiriyor

ABD’li bankacılık devi Goldman Sachs, “Türkiye yeniden oyuna dahil oluyor” başlıklı raporunu yayınladı. Banka, reel faizlerin yıl sonunda pozitif bölgeye geçebileceğini belirtti. TL carry trade işlemlerinin ise uzun yıllar sonra yeniden mümkün olabileceği kaydedildi.

Goldman Sachs Borsalardaki BTC ve ETH Arzi Dustu222

Goldman’dan Türkiye değerlendirmesi

Goldman Sachs‘ın dün yayımladığı raporunda Türkiye’nin pozitif reel faiz stratejisine dikkat çekildi. Raporda, ekonomi yönetiminin yeniden pozitif reel faiz vermeye yönelik kararlı duruşuna vurgu yapıldı. Goldman’a göre politika faizindeki hızlı normalleşme Türk Lirası’nda kazancın geri döndüğüne işaret etti. Raporda, Merkez Bankası’nın sözlü yönlendirme ile parasal sıkılaştırmanın daha da güçlendirileceğini belirttiğine yer verildi. Bankadan yayınlanan raporda, “Yerli piyasa katılımcılarının kur korumalı mevduatlardan TL mevduatlara geçişinin teşvik edileceğine odaklanıldı” denildi.

Raporda bankaların yüksek performans göstermesinin muhtemel olduğuna dikkat çekildi. Türk hisse senetlerinde yükseliş arayışında olan yatırımcılara bankaları göz önünde bulundurmaları tavsiye edildi. İhracatçıların ise daha düşük performans göstereceği ifade edildi. Türk hisse senetlerinde ileriye dönük potansiyel yükseliş sinyali olduğuna da dikkat çekildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala