bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,114.25 1.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.19 2.33%
bnb
BNB (BNB) $ 580.35 0.80%
solana
Solana (SOL) $ 180.48 7.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520148 1.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472612 1.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153645 2.88%

Gençlerin Kriptoya İlgisi Yüzde 20 Arttı

genclerin kriptoya ilgisi yuzde 20 artti1

Kripto para fiyatlarındaki dalgalanmalara rağmen gençlerin kriptoya ilgisi artarak devam ediyor. Yatırım platformu eToro tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 18 ila 34 yaş arasındakilerin kriptoya yatırım yapma olasılığı herkesten çok daha yüksek. Araştırma, bu yaş aralığının yüzde 66’sı Bitcoin ve diğer dijital paralara sahip olduğunu gösterdi. Bu oran, geçen Temmuz ayında yüzde 46’ydı.

Reuters’ta yer alan habere göre, kriptoya yatırım yapanların üçte birinden fazlası, uzun vadeli değerine “dönüştürücü bir varlık sınıfı” olarak inandıklarını söylüyor.

Buna ek olarak, bazı kripto borsalarının yaş skalası da haberde yer aldı.

İngiltere merkezli kripto borsası Currency.com kullanıcılarının yüzde 31’i 23 ila 30 yaşları arasında ve yüzde 20’si de 18 ila 20 yaş arasında bulunuyor. Nijerya kripto borsası Busha da ortalama tüccarının 18 ila 40 yaşları arasında olduğunu söylüyor.

Gençleri Kriptoya İlgisi Cinsiyetlere Göre Eğilimleri Gösterdi

8 bin yatırımcının katıldığı eToro anketi kadın yatırımcıların sadece yüzde 19’unun kriptoya sahip olduğunu gösteriyor. Buna karşılık, erkek yatırımcıların yüzde 38’inin kriptosu var.

ABD’li aracı kurum Robinhood tarafından yapılan bir başka anket de bir anlık görüntü sağlıyor. Buna göre, kadın yatırımcıların yüzde 41’i “hiçbir zaman kriptoya yatırım yapmadıklarını ve asla yapmayacaklarını” söyledi. Bu oran, erkek yatırımcıların ise yüzde 24’üne karşılık geliyor.

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan eToro’nun ABD yatırım analisti Callie Cox, Reuters’a konuştu. Cox, teknolojiye inanan insanların, bir süre sonra “korkunç manşetlerden” etkilenerek satış yapmayacağını söyledi. Cox, “Daha fazla perakende yatırımcı kripto fiyatlarında gelecekteki olası düşüşleri bekleyerek satın almayı öteliyor.” dedi. Analist, daha fazla böylece kripto topluluğunun daha da genişleyeceğine inandığını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala