bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,936.93 0.76%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.29 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 576.75 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 173.57 3.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522132 0.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478765 1.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153793 0.46%

FTX ve Alameda cüzdanları altcoin satışına devam ediyor

ftx alameda krizi iflastan yillar once basladi

Blokzincir takip platformu Lookonchain’in paylaştığı verilere göre batık kripto şirketleri FTX ve Alameda Research cüzdanlarında bir hareketlilik meydana geldi. Yaklaşık bir sene önce iflas eden iki şirket, Wintermute aracılığıyla çeşitli borsa ve adreslere 22 milyon dolar değerinde kripto para taşıdı. Lookonchain, söz konusu transferlerde Ethereum (ETH) ve sekiz farklı altcoin’in (IMX, GMT, ETH, SHIB, UNI BAL, LOOKS, AUDIO ve WOO) bulunduğunu açıkladı.

Kripto takipçisi, FTX ve Alameda cüzdanlarında hareket eden kripto paraların Binance, Coinbase, OKX ve Galaxy Digital’e gönderildiğini tespit etti. Sosyal medyada görüşlerini paylaşan yatırımcılar, söz konusu altcoin’lerin satılacağı yorumunu yaptı.

FTX tasfiyeleri devam ediyor

Kripto para sektörünün en şoke edici iflaslarına konu olan FTX ve Alameda Research, mahkeme kararıyla borçlarını ödemek amacıyla varlıklarını tasfiye ediyor. Resmi istatistikelere göre Ekim 2023’ten bu yana iki şirket toplam 59 farklı altcoin’de satış yaptı.

Batık şirketlere atanan kayyum yönetiminin sundukları plan çerçevesinde 100 milyon dolara kadar kripto para satma hakkı bulunuyor. FTX, geçtiğimiz günlerde güncel değerinin 873 milyon dolara ulaştığı tahmin edilen vadeli kripto yatırım fonlarını elden çıkarmak için onay almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala