bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,992.95 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,123.36 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 580.86 0.21%
solana
Solana (SOL) $ 173.45 0.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522032 0.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480196 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154135 1.12%

El Salvador’un Dolar Destekli Tahvilleri En Düşük Seviyede!

el salvadorun dolar destekli tahvilleri en dusuk seviyede

El Salvador, finansal sistemdeki Bitcoin ve Blockchain teknolojisine olan bağlılığı ile biliniyor. Bu durum daha geleneksel bir yatırım yaklaşımına sahip yatırımcılar için bazen zor durumlara sebep olabiliyor. El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin destekli tahvil planlarını açıklamasının ardından, ülkenin dolar destekli tahvilleri tüm zamanların en düşük seviyesini gördü.

El Salvador’un Dolar Destekli Tahvilleri 64.4’e Düştü

El Salvador‘un 2050’de vadeleri olan dolar banknotları, tüm zamanların en düşük seviyesi olan 64.4’e düştü. Bunun yanında ülkenin borcu Pazartesi günü dış borç piyasasındaki en kötü performans gösterenlerden biriydi. Söz konusu olan bu hızlı düşüşün ana nedeni; El Salvador Başkanı Nayib Bukele’nin egemen Bitcoin tahvilleri satma planı.

el salvadorun dolar destekli tahvilleri en dusuk seviyede

Yatırımcıların karşı karşıya olduğu risklerin büyük bir kısmı, mevcut El Salvador hükümetinin IMF ile uygun bir ilişki kurmaya istekli olmamasından kaynaklanıyor. Ayrıca IMF El Salvador’u yaptığı yeni bir açıklamada, Bitcoin ile ilgili riskler konusunda uyardı. El Salvador‘un, oluşturduğu finansal ve tüketici riskleri nedeniyle, Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kullanmaması gerektiğini belirtti.

Bir Stifel Nicolaus & Co. Genel Müdürü olan Nathalie Marshik’e göre, ülkede Bitcoin’in benimsenmesi yoğunlaştıkça yatırımcıların daha da fazla kayıpla karşılaşabileceğini belirtiyor. Ayrıca şu anda, bu ülkenin borcu yatırımcılar için stresli bir bölgeye doğru ilerliyor. Bununla beraber, El Salvador’un tokenize tahvil planı, finans uzmanları ve yatırımcılar arasında olumlu karşılanmıyor.

Tokenize tahviller yoluyla fon toplama kararı belirsiz stratejik finansal planlamanın ve ekonomiyi ikiye katlamanın bir işareti olduğundan, finansal analistlerin çoğu; ülke ekonomisinin ve ulusal borcun, zorlu zamanlardan geçeceği konusunda aynı fikirde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala