bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,737.01 3.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,009.31 2.74%
bnb
BNB (BNB) $ 565.93 3.15%
solana
Solana (SOL) $ 140.83 8.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52176 2.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46023 3.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.135022 6.89%

El Salvador Maliye Bakanı, Bitcoin Kabulü ile İlgili Konuştu

el salvador maliye bakani bitcoin kabulu ile ilgili konustu

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) El Salvador’da yasal olarak belirlenmesi ülkeyi birçok anlamda geliştirdi. El Salvador Maliye Bakanı, ülkenin Bitcoin‘i yasal ihale olarak kabul etme stratejisini savundu. Alejandro Zelaya, Bitcoin’in benimsenmesinin El Salvador’un bankasız nüfusu için faydalı olduğunu söyledi.

El Salvador Maliye Bakanı, Bitcoin Kabulü Zemine Oturuyor

Salvador Ekonomi Bakanı Alejandro Zelaya, kripto para biriminin turizm ve yatırım çektiğini ayrıca büyük ölçüde bankaya erişimi olmayan halka finansal hizmet olanağı sunduğunu belirterek hükümetin Bitcoin stratejisini desteklediğini belirtiyor.

el salvador maliye bakani bitcoin kabulu ile ilgili konustuas

Alejandro Zelaya Bitcoin‘in benimsenmesinin El Salvador’un bankasız nüfusu için faydalı olduğunu ve ayrıca turizm ve yatırımları çektiğini söyledi.

Zelaya, Bitcoin‘in benimsenmesi hakkında şu ifadeleri kullandı:

Yeni teknolojiler, insanların önceki yıllarda web siteleri ve dijital iş gibi şeylerden nasıl korktuklarını gösterdi, ancak zaman içinde gerçekliğin kendini dayattığı görüldü.

Son olarak hatırlatmak gerekirse El Salvador, kripto para benimsemesi nedeniyle ana akım finans kurumlarından eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Ocak ayında Uluslararası Para Fonu (IMF) ülkeyi Bitcoin’in yasal ihale statüsünü durdurmaya çağırdı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala