bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,957.87 7.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.91 4.12%
bnb
BNB (BNB) $ 587.55 4.91%
solana
Solana (SOL) $ 143.99 5.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534823 2.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471414 3.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144376 9.36%

ECB, Digital Euro ile İlgili Değerlendirmede Bulundu

avrupa merkez bankasi ecb faiz kararini acikladi 2adsvdf

Küresel düzenleyicilerin kripto paraları düzenleme konusundaki çalışmaları devam ediyor. Bu noktada düzenleyiciler genel bir kripto çerçevesinin yanı sıra kendi merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) için de çalışmalar yürütüyor. Avrupa Merkez Bankası (ECB), dijital euronun çevrimiçi ve eşler arası ödemelere öncelik vermesi gerektiğini söyledi.

ECB, Digital Euro ile İlgili Raporunu Paylaştı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), web sitesi üzerinden yayınladığı belgelerde, dijital euronun çevrimiçi satın almalara öncelik vermesi gerektiğini belirtti.

ecb digital euro ile ilgili degerlendirmede bulundusdsfs

ECB’nin dijital euro proje ekibi tarafından hazırlanan belgede, şu ifadelere yer verildi:

Pratik açıdan kademeli bir yaklaşım, sorunsuz bir son kullanıcı ödeme deneyimi sağlamaya katkıda bulunacaktır ve yeni sistemleri bir kerede kullanıma sunmaya çalışmanın uygulama karmaşıklıklarını azaltacaktır.

Aynı belgede ilk sürümün e-ticaret ve özel kişiler arasında yapılan eşler arası ödemeler için olacağı belirtildi. Ekipteki yetkililer daha önce, maaş ödeme veya merkezi olmayan finansla uyumlu olabilecek uygulamalar gibi kullanım durumlarının uzun otların arasına atılması gerektiğini söylenmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala