bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,112.98 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,119.35 0.63%
bnb
BNB (BNB) $ 579.65 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 174.14 0.75%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522179 0.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480271 0.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154916 0.14%

ECB, 2024’te CBDC Uzlaştırma Denemelerine Başlayacak

avrupa merkez bankasi ecb faiz kararini acikladi 2dsvdsfb

Avrupa Birliği bilindiği üzere bir süredir dijital euro projesi üzerinde çalışmalar yürütüyordu. Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, son açıklamasında dijital euro projesine değinmişti. Avrupa Merkez Bankası da 2024’ten itibaren dağıtılmış defter teknolojisine (DLT) dayalı finansal piyasa uzlaşması için keşif çalışmalarına başlayacak.

ECB, 2024’te CBDC Konusunda Çalışmalara Başlayacak

Avrupa Merkez Bankası, ilerleyen dönemlerde dağıtılmış defter teknolojisine (DLT) dayalı finansal piyasa uzlaşması için keşif çalışmalarına başlayacak. Merkez bankası, bir yandan AB vatandaşları tarafından kullanılabilecek bir perakende merkez bankası dijital para birimi (CBDC), dijital euro için planlar geliştirirken, diğer yandan finansal kurumlar arasındaki menkul kıymetler veya döviz işlemlerinin çözümlenmesinde nasıl yenilik yapabileceğini araştırıyor.

ecb 2024te cbdc uzlastirma denemelerine baslayacakr

Duyuru, geleneksel finansal oyuncular kriptoyu ve onun temelini oluşturan blockchain teknolojisini keşfetmeye devam ederken, ECB tarafından geçen hafta kurulan yeni bir endüstri grubunun açılış toplantısında geldi. ECB’nin danışma kuruluna Euroclear ve Deutsche Bank gibi geleneksel finans oyuncuları hakim. Ancak aynı zamanda HQLAX ve Fnality gibi bazı DLT odaklı girişimleri de içeriyor.

Avrupa Komisyonu, tüketici mahremiyeti ve bankacılık sisteminden kaçan mevduatları önlemek için tutma limitleri dahil olmak üzere perakende bir CBDC’yi destekleyebilecek yeni yasalar önerdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala