bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,924.59 1.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,995.14 0.65%
bnb
BNB (BNB) $ 543.86 0.08%
solana
Solana (SOL) $ 138.19 4.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.483742 1.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441092 0.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147042 0.89%

ECB’den Lagarde: Dijital Euro Ticari Amaçlarla Kullanılmayacak

ECBden Lagarde Dijital Euro Ticari Olarak Kullanilmayacak

Küresel düzenleyicilerin kripto paraları düzenleme konusundaki çalışmaları devam ediyor. Bu noktada düzenleyiciler genel bir kripto çerçevesinin yanı sıra kendi merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) için de çalışmalar yürütüyor. Bu noktada Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde da dijital euronun geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ECBden Lagarde Dijital Euro Ticari Amaclarla Kullanilmayacak

ECB Başkanı Lagarde. Dijital Euronun Geleceğini Konuştu

Avrupa Merkez Bankası son dönemde kripto para düzenlemelerine odaklanmış durumda. Bir taraftan artan enflasyon ile mücadele eden düzenleyici, bu alanda sık sık açıklamalar yapmaya devam ediyor. Son olarak Frankfurt’ta bir konferansta konuşan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, dijital euro için önemli birkaç bilgi verdi. ECB başkanı, dijital euro çalışmalarına önce Ocak 2021’de yapılan ve gizliliğin Avrupalı ​​katılımcıların dijital para biriminden beklenen özellikler listesinin başında yer aldığı söylerken bir anketi hatırlattı.

Lagarde, dijital euronun insanların bilgilerini kullanmak ve bu verileri suistimal etmek gibi ticari amaçlarla kullanılmayacağını açıkladı. Merkez bankasının bu garantiyi sağladığını belirten Lagarde, dijital euroyu “daha az anonimliğe sahip” bir banknot olarak tanımladı.

Son olarak ECB’nin dijital euro çalışmalarının aktif olarak devam ettiğini belirtelim. Daha önce bu alanda çalışmalarına devam ettiklerini belirten düzenleyicinin 2023’te araştırmalarını yayımlaması ve aksiyon alması bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala