bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,391.52 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,933.26 2.76%
bnb
BNB (BNB) $ 568.17 3.11%
solana
Solana (SOL) $ 158.74 1.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516755 0.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.45481 0.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149503 4.35%

Brezilya Merkez Bankası CBDC için Ortaklarını Seçti

Brezilya Merkez Bankasi CBDC için Ortaklarini Seçti

Ülkeler bir yandan kripto para konusunda düzenlemeler üzerine çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da kendi merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çalışmalarını da yürütmeye devam ediyorlar. Bunlara en son örneklerden birisi olan Brezilya Merkez Bankası, kendi CBDC çalışmaları için dokuz ortak seçti.

Brezilya Merkez Bankası CBDC Çalışmalarını Hızlandırıyor

Son dönemde popülaritesi ve piyasa hacmi son hız artan stablecoin‘ler, ülkeleri kendi CBDC çalışmalarını hızlandırmaya ve alanda daha sıkı regülasyon baskısı uygulamalarına neden oluyor. Brezilya da çok geç kalmak istemiyor olacak ki hızla dokuz ortak seçerek çalışmalarını hızlandırdı.

Brezilya Merkez Bankası CBDC için Ortaklarını Seçti

Seçilen ortaklar arasında kripto borsası Mercado Bitcoin, Santander Brasil, Itaú Unibanco ve merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu olan Aave de yer alıyor.

Merkez bankası konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada, girişimin Brezilya, Almanya, ABD, İsrail, Meksika, Portekiz, İngiltere ve İsveç’ten 47 proje teklifi aldığını belirterek, bir CBDC için kullanım durumlarını değerlendirmeye ve değerlendirmesini değerlendirmeye çalıştığını belirtti.

Ülkenin Merkez Bankası yaptığı açıklamada şu detaylara da yer verdi:

“Gerçek dijital girişimin geliştirilmesiyle ilgili ve ilgi çekici çok sayıda proje göz önüne alındığında, seçim süreci, çalışmalara sunulan teklif portföyünün çeşitliliği ile seçilen projelerin ayrıntılı izlenmesi ihtiyacı arasında bir denge olması istendi.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala