bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,700.07 0.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.26 1.30%
bnb
BNB (BNB) $ 587.25 0.54%
solana
Solana (SOL) $ 145.48 0.69%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529562 0.05%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459006 1.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161403 7.06%

Bitcoin Madencilik Zorluğu Ağustos Ayında Üç Kat Arttı

bitcoin madencilik zorlugu agustos ayinda uc kat artti

Kripto para piyasası dalgalı yapısı sebebiyle inişli çıkışlı bir seyirle ilerliyor. Yaşanan gelişmelerle birlikte Bitcoin başta olmak üzere birçok kripto para biriminde düşüş yaşanıyor. Ancak bu düşüşe rağmen 0,1 Bitcoin’in üzerinde BTC tutan adreslerin sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 

Bitcoin (BTC) Tutan Adreslerin Sayısında Artış Yaşanıyor

Bitcoin’in fiyatı, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın şahin konuşmasının ardından 24 saat içinde yüzde 7 düştü. Bitcoin Haziran ortasından bu yana ilk kez 20.000 dolarının altına düşmesine rağmen, pazar günü 0,1 Bitcoin’in üzerinde BTC tutan adreslerin sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ağustos ayındaki Bitcoin madencilik zorluğuna rağmen bu yükseliş gerçekleşti.

bitcoin madencilik zorlugu agustos ayinda uc kat artti

Kripto veri araştırma şirketi Glassnode tarafından yayınlanan bir rapora göre, Bitcoin’e küçük yatırımlar yapan yatırımcıların, Terra-LUNA olayına rağmen Mayıs ortasından bu yana sürekli olarak büyüdüğünü açıkladı.

Bitcoin madenciliğinin ağustos ayında dördüncü zorluk artışını göreceği belirtiliyor. BTC.com’dan alınan verilere göre, Bitcoin madencilik zorluğu ağustos ayında üç kat arttı. Bir sonraki zorluk seviyesinin 30.28 trilyona yükselebileceği aktarılıyor.

Ayrıca nicel kripto fonu Capriole Investments’ın kurucusu Charles Edwards, Bitcoin’in 20 bin dolarlık hareketli ortalama üzerinde durmasının bir sonraki fiyat artışına işaret edebileceğini söylemişti.

Bitcoin’in durumuna bir göz atalım. CoinGecko verilerine göre; haberin yazımı esnasında BTC 19,865,06 dolardan işlem görüyor

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala