bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,944.94 0.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.89 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 577.34 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 172.81 2.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52095 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483717 0.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15298 1.07%

Avustralya, CBDC pilot programını tamamladı

Avustralya rba

Avustralya Merkez Bankası (RBA), CBDC pilot programını tamamladı. Banka, CBDC ile iyileştirilebilecek 4 temel alanı belirledi.

Avustralya CBDC pilot programini tamamladi

Avustralya, CBDC için 4 alana vurgu yaptı

Avustralya Merkez Bankası ve Dijital Finans Kooperatif Araştırma Merkezi, CBDC’lere yönelik bulgularını 44 sayfalık raporda açıkladı. Merkez Bankası, dijital para biriminin karmaşık ödemeler ve varlık tokenizasyonu da dahil olmak üzere dört ana alanda faydalı olduğunu tespit etti.

Pilot programa 16 şirket katılım gösterdi. Şirketler, CBDC‘nin hem eşzamanlı hem de anlık bir işlem mutabakatı olan “atomik mutabakatlara” izin verme konusundaki potansiyel faydalarını vurgu yaptı. CBDC’nin karmaşık iş sürecinde verimliliği artırması ve riski azaltmatığı için ‘programlanabilirlik ‘ özelliğine dikkat çekildi.

Raporda bir CBDC’nin faydalı olabileceği noktalara değinildi. Özel olarak ihraç edilen tokenize banka mevduatları veya varlığa dayalı stabilecoin’lerin kullanılması da dahil olmak üzere başka yollarla birçok fayda elde edilebileceği aktarıldı.

CBDC’nin Avustralya ödeme ekosisteminin bazı alanlarında verimliliği ve esnekliği artırabileceği ifade edildi. Potansiyel faydaları için araştırmaların sürdüğü belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala