bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,736.08 1.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,104.18 0.36%
bnb
BNB (BNB) $ 584.58 0.53%
solana
Solana (SOL) $ 145.19 0.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528248 0.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459385 2.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1609 7.95%

Avalanche (AVAX) Coin Nedir?

Avalanche nedir

Avalanche, kripto para ekosisteminde daha hızlı ve ucuz bir şekilde çalışan, ölçeklenebilir bir blokzincir projesidir. AVAX Coin, platformun yerel token’ıdır.

Avalanche Nedir?

2020 Eylül ayında Emin Gün Sirer tarafından Avalanche ağı geliştirilmiştir. Merkeziyetsiz finansal varlıklar, kripto para işlem platformları ile hizmetler için güvenli ve ölçeklenebilen bir yapı sunmayı hedefleyen bir ağdır. Ölçeklenebilir olan Avalanche ağı, ayrıca güvenlikli bir yapı sunmaktadır. İzin gerektiren ya da gerektirmeyen blokzincirlerin tek bir ağda çalışmasını sağlar. Bunun yanı sıra diğer klasik blokzincir çözümlerinin aksine, tek bir zincir üzerinde bloklar halinde ilerlemez. Tüm unsurlar bir alt ağ olarak tasarlanmıştır. Böylece ihtiyaç duyulan çözümlerin alt ağlarda geliştirilebilmesi mümkün kılınmıştır. Klasik bir blokzinciri ile Avalanche arasındaki fark burada tek bir zincir üzerinden hareket edilmemesidir.

Ayrıca Avalanche blokzincirinin saniyede 4.500 işlem gerçekleştirebileceği belirtilmektedir. 2020 yılında piyasaya sürülen Avalanche, hızlı, çok yönlü, güvenli, uygun fiyatlı ve erişilebilir olmayı hedeflemektedir. Açık kaynaklı bir proje olan Avalanche, herkesin platform kodunu görüntüleyebilmesine ve katkıda bulunabilmesine olanak tanır. Blokzinciri, anında işlem kesinliği sağlayabilmektedir. Ayrıca konsensüs şeklinde bir yapıya sahiptir. Slash, Snowflake, Snowball ve Avalanche adında dört ayrı aşamadan oluşmaktadır. Karar alınabilmesi için fikir birliği oluşması gerekmektedir. Fikir birliği oluşana kadar round’lar halinde ilerlenerek kararlar alınır. Bu yapı sayesinde Avalanche’ın %51 oranında daha korunaklı olduğu ifade edilmektedir. Avalanche ağındaki blokzincirler arasında temel bir hesap birimi görevi görür.

AVAX Coin Avalanche

AVAX Coin Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Avalanche ağının yerel kripto para birimi AVAX Coin’dir. Bir yönetişim token’ı olarak çalışmaktadır. AVAX Coin, madenciliği yapılabilen bir kripto para türü değildir. AVAX Coin ile Avalanche ağı güvence altına alınır ve platform üzerinde yeni ağlar oluşturmak için kullanılır. Yönetişim token’ı olarak AVAX, sistemin işleyişinde onay mekanizmasında yer almak isteyen node’ların stake ettikleri değerdir. Avalanche ağlarında ödüllendirme ve ödeme mekanizmaları AVAX üzerinden işlemektedir.

Ayrıca token, Avalanche blokzincirini güvence altına almak ve ağ genelinde işlem ücretlerini ödemek için kullanılmaktadır. İşlem ücretleri ve AVAX coin yaratma oranı bir yönetişim modeli kullanılarak belirlenmektedir. Bunun yanı sıra Ethereum’a kıyasla AVAX Coin ile yapılan işlemler çok daha kısa sürmektedir. AVAX Coin, güvenli ve güçlü blokzinciri oluşturmak mümkündür. Ayrıca AVAX Coin, daha fazla enerji verimliliğine sahiptir. İşlemleri üç saniye gibi kısa bir sürede gerçekleştirmesi ve daha fazla enerji verimliliğine sahip olması, kripto para birimleri arasında AVAX Coin’i öne çıkarmaktadır. Belirtilen avantajlar, AVAX Coin’i tercih edilme sebebi haline getirerek talebi artırmaktadır.

AVAX Coin Fiyatı Nedir?

Şu anda 1 Avalanche 1.209,71 TL TL‘den işlem görüyor. Ayrıca 1 Avalanche $ 37.41 dolardır.

Avalanche fiyatı son 24 saatte 4.82% değişim ile şu anda 1.209,71 TL TL‘den işlem görmektedir.

Son 24 saatteki Avalanche hacmi $ 428,067,463 dolar ve kripto para biriminin piyasa değeri ise $ 14,356,968,658 dolardır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala