bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,109.84 0.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,974.16 0.50%
bnb
BNB (BNB) $ 562.52 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 136.87 0.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516583 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447832 1.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13273 0.75%

ABD Kongresi’nde Bitcoin (BTC) ve Kripto Paralar Ele Alınıyor

abd kongresinde bitcoin btc ve kripto paralar ele alindi

Kripto para dünyasında küresel bir regülasyon çalışması sürerken ABD tarafında da tartışmalar sürüyor. Bu konuda önemli bir karar merci olan ABD Kongresi‘de regülasyonlar için önemli bir düzenleyici görevi görüyor. Son olarak bir süredir beklenen Bitcoin başta olmak üzere kripto paralara odaklanan ABD Kongresinde birçok konu ele alındı.

Kongre toplantısında FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried dahil, Paxos yöneticisi Chad Cascarilla, Stellar’ın CEO’su Denelle Dixon, Bitfury’den Brian Brooks ve Coinbase’den Alesia Hass borsalar, stablecoin teklifleri, dijital varlıklardaki düzenleyici endişeler ve federal düzenleyici sorularına cevap verdi.

abd kongresinde bitcoin btc ve kripto paralar ele alindi 1

ABD Kongresi’nin Odağı Borsalar ve Stablecoin’ler Oldu

Duruşmadan önce yayınlanan yazılı bir bildiride Allaire, Circle’ın Kongre’nin Stablecoin ihraççılarının “ulusal lisanslama ve Federal denetimi” çabalarını desteklediğini ve birçoğunun artık “görmezden gelinemeyecek kadar büyük” olduğunu belirtmişti.

Son olarak Kongre’de kendisine yöneltilen kripto finans sorusunu cevap veren Cascarilla şu ifadeleri kullandı:

“Blockchain tabanlı bir finansal mimari, işlemleri aynı gün içinde halledebilir, karşı taraf riskini azaltabilir ve maliyetli merkezi sistemi ortadan kaldırabilir. Bu, piyasa katılımcılarının ve düzenleyicilerin uzlaştırma ve marj eksikliklerini gerçek zamanlı olarak izlemesini ve düzeltmesini sağlayacaktır. Ticaret uzlaşma döngüsünü kısaltmanın SEC için yüksek bir öncelik olması gerektiği konusunda hemfikiriz ve bunu mümkün kılmak için agresif bir şekilde çalışıyoruz.”

Diğer taraftan Bitfury’den Brooks ise kriptoların düzenlenmesinin gerekliliği konusundaki soruya şu şekilde cevap verdi:

“Kripto yeteneğinin artık orijinal ticari internetin doğum yeri olan Silikon Vadisi’nde yoğunlaşmamasının bir nedeni var. Elbette, bazı yetenekler Silikon Vadisi’nden Miami’ye taşındı, ancak şaşırtıcı sayıda yetenekli kurucu Portekiz, Dubai, Abu Dabi, Singapur ve hiç de düzenlemeye tabi olmayan ancak daha olumlu bir duruşa sahip olan diğer yargı bölgelerine gitti.”

Brooks, “kripto inovasyonunun dijital varlıklar (Web3) aracılığıyla ağların kullanıcı sahipliğini nasıl yarattığını açıklarken, internetin (Web2) kullanıcılara değil bir avuç büyük şirkete ait olduğunu” söyledi.

Kongre Temsilcisi CEO’lara Sert Çıktı

Temsilci Brad Sherman, duruşma sırasında kripto para endüstrisine karşı sert bir tepki gösterdi:

“Gerçek şu ki, kripto savunucularını toplumumuzdaki zenginler temsil ediyor. Bunlara Goldman Sachs, BlackRock, Visa, Citadel, Musk ve Zuckerberg dahildir. Bugün önümüzde olan CEO’lardan bahsetmiyorum bile.”

Sert söylemlerine devam eden Sherman, Coinbase CEO’su Brian Armstrong’u ise duruşmaya şahsen gelmediği için kınayarak şu ifadelere yer verdi:

Gücün nerede olduğunu merak ediyorsanız şöyle söyleyeyim; Zuckerberg buraya gelip oturmak zorunda kaldı ancak Brian Armstrong iki numarasını gönderdi. Tether yöneticisi ise zaten ortaya çıkma zahmetinde bile bulunmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala