bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,595.57 1.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,953.04 0.75%
bnb
BNB (BNB) $ 567.18 2.34%
solana
Solana (SOL) $ 158.93 4.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517242 0.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457916 2.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151323 0.05%

ABD Başkanı Biden, Rusya’ya Yeni Yaptırımları Açıkladı

ABD Başkani Biden Rusyaya Yeni Yaptirimlari Açikladi

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasından bu yana birçok ülke Rusya’ya karşı büyük yaptırımlar uygulamaya devam ediyor. Özellikle ABD bu konuda başı çeken ülkelerin en başında yer alıyor. Kısa bir süre önce Rusya’yı SWIFT gibi önemli bir finansal sistemden çıkaran ABD, son olarak Rusya’dan Petron ithalini de yasaklamış durumda.

ABD Başkanı Biden, Rusya'ya Yeni Yaptırımları Açıkladı
ABD Başkanı Joe Biden

ABD Başkanı Biden, Rusya’ya Yeni Yaptırımları Ekledi

Hatırlarsanız kısa bir süre önce Beyaz Saray, küresel piyasalar üzerindeki etkisinin Batı’yı istikrarsızlaştıracağını öne sürerek, Rus petrolünü yasaklama çağrılarına başlangıçta aldırış etmemişti. Ancak durum bugün değişmiş gibi gözüküyor. Öyle ki Beyaz Saray’dan yaptığı konuşmada konuşan Biden,Rus petrolü artık ABD limanlarında kabul edilmeyecek” diyerek, “Putin’in savaşını sübvanse etmenin bir parçası olmayacağız.” diye ekledi.

ABD, Rusya’ya yaptırım uygulama konusunda ilk kez Avrupalı ​​müttefiklerinin önüne geçerken Avrupa ise Rus enerji ithalatına çok daha fazla güveniyor ve bir yasağa katılma konusunda daha isteksiz gibi duruyor.

Öyle ki ABD, Rusya’dan günde yaklaşık 700.000 varil petrol ithal ediyor ve ülkenin enerji arzının yaklaşık yüzde 10’undan azını oluşturuyor. Avrupa için ise ise günde 4 milyon varilden fazla Rus yakıtı ithal ediliyor.

Diğer taraftan İngiltere Başbakan’ı Boris Johnson’ın, İngiltere’nin Rus petrol ve petrol ürünleri ithalatını yıl sonuna kadar aşamalı olarak kaldıracağını söylediğini de hatırlatalım. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala