bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,075.24 0.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,686.67 0.02%
bnb
BNB (BNB) $ 600.82 3.62%
solana
Solana (SOL) $ 189.82 10.65%
xrp
XRP (XRP) $ 0.624748 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.710466 1.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155259 3.18%

Paylaş

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Özel Yayını

BTCHaber olarak öncelikle tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü‘nü kutluyoruz. Bugünkü canlı yayınımızda kripto ve blockchain dünyasının önde gelen kadınlarını ağırladık.

Türkiye kripto dünyasının tanınan simaları BTCHaber’in özel yayınına katılım gösterdi. Helin Çelik, Kamile Uray, Bitcoin Kraliçesi, Nesibe Kırış, Esra Özdemir, Özge Erdemir, Ebru Güven ve Başak Burcu Yiğit katılımcılar arasında yer aldı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü özel yayınında kripto para ekosisteminde kadınların rolü, yaşadığı sorunlar ve kripto endüstrisinde kadınların geleceği ele alındı.

BTCHaberTV yayınına buradan ulaşabilirsiniz.

Toplumsal Cinsiyet Rollerine Rağmen: İlham Veren Kadınlar

Rakamlarla Kripto Dünyasında Kadınlar

Yeni bir sektör olan kriptoda kadınların sayısı her geçen gün artıyor. Buna rağmen sektördeki kadınların oranı erkeklere göre oldukça düşük kalıyor. Özellikle yönetici pozisyonlarında bu durum daha belirginleşiyor. 2022 yılında kadınların kurduğu kripto şirketleri sadece yüzde 5’in altında kaldı. 10 bin şirketin 292 tanesi kadınlar tarafından kuruldu. Aralık 2021’de yapılan bir araştırmada ise tüm kripto fonlarındaki kadınların oranı yüzde 10’u geçemedi. Triple A’nın araştırmasına göre kripto şirketlerinde çalışan kadın sayısı yüzde 26,5 olarak belirlendi. Buna rağmen kadınların yıldan yıla sektöre olan ilgisinin arttığı gözleniyor. 2019-2021 yılları arasında kripto işe alımlarında kadınların oranı yüzde 35 artış kaydetti.

Kadınların kripto paralara birimlerine olan ilgisinde de artış gözlendi. Araştırmada dünya çapında kripto para sahiplerinin yüzde 37’den fazlasının kadın olduğu belirtiliyor. GOBankingRates’e göre 2022 yılında yatırım yapan kadın sayısı yüzde 7’den yüzde 15’e yükseldi. Kadın yatırımcılarının yüzde 70’i ‘hodl’ı seçiyor. Bu rakam kripto paraların uzun vadeli bir yatırım aracı olarak gördüklerini ortaya koyuyor. Kadınların en fazla Bitcoin, Dogecoin ve Ethereum’a ilgi gösteriyor. eToro’nun araştırmasına göre, kadınların kripto para sahipliği geçen yılın 3. çeyreği ile 4. çeyreği arasında yüzde 29’dan yüzde 34’e çıkarak önemli bir artış gösterdi. Araştırma sonuçlarına göre erkekler arasındaki benimseme oranındaki artış ise sadece yüzde 1 oranında gerçekleşti.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı. Bu sürenin son 3 aylık kısmı Dünya kadrolarınca yayın hayatına başlayan Ekonomi gazetesinde geçti. Bazı dergi ve haber platformları ile reklam ajanslarında yine editör veya metin yazarı olarak mesai harcadı. 2018 yılında blockchain ve kripto paralar ile tanıştı. 2023 yılı Ocak ayından bu yana Btchaber.com'da editör olarak görev yapıyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema programında lisansüstü eğitimine devam ediyor.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala