bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,902.93 2.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,106.19 5.37%
bnb
BNB (BNB) $ 582.15 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 173.62 7.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52437 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.485087 4.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156179 4.35%

Tron Coin (TRX) Nedir?

tron

Bu yazımızda Tron coin nedir, kripto para birimi Tron nedir, TRX coin nasıl satın alınır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. Tron coin yorum ve geleceği hakkında detaylar…

Ethereum’a rakip olarak faturalandırılan Tron, esrarengiz kurucu Justin Sun’dan bol miktarda pazarlama aldı. 

Çevrimiçi video izlemek, ticaret yapmak, ödeme yapmak, internette gezinmek ve pratik olarak internette yapılan her şey, gizlilik sızıntıları, veri bozulması vb. gibi birçok olumsuzlukla birlikte gelen merkezi bir platforma ihtiyaç duyar. Neyse ki, Tron bu kusurları düzeltmek için doğdu.

Tron Coin Nedir?

Tron, interneti ortadan kaldırmak amacıyla Ethereum’a benzer merkezi olmayan blok zinciri tabanlı bir işletim sistemidir. Yüksek verim, yüksek ölçeklenebilirlik ve dApp’lerin (merkeziyetsiz uygulamalar) kullanılabilirliğini sunan akıllı bir sözleşme platformudur.

İşletim yazılımının belirli özelliklerine erişmek için kullanılan yerel bir token – TRX – ile dApp’ler oluşturabilecek ve medya içeriklerini paylaşabilecek şekilde tasarlanmış bir işletim sistemine sahiptir. TRX tokeninin ana amacı yalnızca Tron ağında kullanılır. Ancak aynı zamanda bir değer deposudur ve borsalarda işlem görmektedir, yani aynı zamanda sanal bir para birimidir.

Tron Neden Yaratıldı?

YouTube, Facebook ve Apple gibi medyanın görüntülendiği ve platformlarına yüklendiği üzerinde büyük etkisi olan (merkezi platformlar) gibi sosyal medya platformlarının aksine, medya tarafından elde edilen kazançların büyük çoğunluğunu alırlar ve içerik oluşturucular kazançlardan fıstık alırlar.

Tron, aracıyı ortadan kaldırarak bunu düzeltmek için kuruldu. İzleyicilerin, TRX tokenlerini kullanarak Tron ağı üzerinden içerik oluşturucuları ödüllendirmesini mümkün kılar. Özetle, medya tamamen içerik oluşturuculara aittir ve kontrol edilir.

tron trx

Tron Nasıl Çalışır?

Tıpkı Ethereum (ETH) gibi, hesap tabanlı bir model kullanır; bu, kriptografik anahtarların hem TRX hem de TRX token bakiyelerine erişimi kontrol edebildiği ve ardından veri alışverişini üç katman üzerinden yönlendirdiği anlamına gelir:

  • Çekirdek Katmanı: Solidity (Ethereum tabanlı dil) ile yazılmış kod talimatlarını hesaplayarak ve ardından mantığı yürüten Tron Sanal Makinesine gönderir.
  • Uygulama Katmanı: Geliştiriciler, TRX’i kullanan ve yazılımla uyumlu cüzdanlar ve uygulamalar yapmak için bunu kullanır.
  • Depolama Katmanı: Blok zinciri verilerini mevcut durum verilerinden ayırmak için tasarlanmıştır (akıllı sözleşmelerin durumunu korur).

Yetkilendirilmiş hisse kanıtı

Tron, ledger üzerinde bir fikir birliğine varmak için işlemleri doğrulamak ve sistemin geçmişini korumakla görevlendirilen 27 ‘süper temsilciden’ oluşan bir dönüşümlü kadroya sahip bir mekanizma kullanır. Her altı saatte bir süper temsilciler seçilir ve protokol tarafından oluşturulan yeni TRX’i toplama yetkisi verilir.

Tron’un Faydaları Nelerdir?

  • Ücretler: Yüksek ücretli Ethereum tabanlı blok zincirinin aksine, Tron üzerinde yapılan işlemler ücretsizdir.
  • Hızlı işlemler: Tron, 3-6TPS ve Ethereum’u 25’e kadar kaldırabilen Bitcoin’den farklı olarak 2.000 TPS (saniyede işlem) kapasitesine sahiptir. İşlem için bu kadar büyük kapasite, çevrimiçi medyada devrim yaratan ölçeklenebilir bir gelecek için potansiyel olduğunu göstermektedir.
  • dApps: İçeriğin sunulabileceği ağ üzerinde merkezi olmayan uygulamalar oluşturulabilir ve karşılığında dijital varlıklar TRX tokenlerinde veya TRX tarafından desteklenen bir tokende alınabilir.

Tron (TRX) Coin Yorum ve Geleceği 2022

Altcoinler, yaygın olarak yüksek riskli spekülatif yatırımlar olarak kabul edilir ve risk ve oynaklığa karşı yüksek toleransı olan yatırımcılar tarafından çok sevilir.

TRX kripto madenciliği yapılabilen bir kripto para birimi olmadığı için ekonomisi büyük ölçüde tokenlerin kilitlenmesine bağlıdır. Jetonlar, Tron Vakfı tarafından ve Tron’un merkezi olmayan finans platformuna katılan kullanıcılar tarafından (temsil edilen hisse kanıtı ile ilgili bölümde belirtildiği gibi) stake etmeyi seçen sahipler tarafından kilitlenir.

18 Aralık 2017’de Justin Sun, Tron Vakfı’nın o sırada Ocak 2020 tarihine kadar yaklaşık 34 milyar dolar değerinde TRX’i kilitlediğini söyledi.

2020 yılının Eylül ayında, 5 milyar TRX jetonunun Tron’un JustSwap adlı merkezi olmayan finans (DeFi) platformunda kilitlenmesinden sonra TRX’in fiyatı kısa bir sürede iki katına çıktı. JustSwap merkezi olmayan değişim (DEX), birçok yönden Ethereum’un Uniswap’ına benzer. Her ikisi de, kullanıcıların herhangi bir üçüncü taraf aracı olmadan kripto para ticareti yapmaları için bir platform sağlar.

TRX’e olan talep sabit kalırsa veya artarsa ​​ve tokenlerin kilitlenmesi nedeniyle arz kısıtlı kalırsa, Tron kripto teorik olarak ileriye dönük fiyat artışlarını görebilir. Ama bunun olup olmayacağını bilmenin bir yolu yok.

Belirli bir madalyonun belirli bir şekilde performans göstereceğini iddia eden kripto yatırım ipuçları sunan hiç kimse dürüst değil. Herhangi bir yatırımcının yapabileceği en iyi şey, o sırada mevcut olan bilgilere dayanarak eğitimli bir tahminde bulunmaktır.

Tron, yalnızca interneti merkezi olmayan hale getirme vizyonu nedeniyle değil, yeni hizmetler satın almak veya bunlarla ortak olmak için yaptığı büyük harcamalarla tanınır hale geldi.

Tron’u ne zaman almaya başladığınıza bağlı olarak, portföyünüzü etkileyebilecek ve paranız için daha geniş yankı uyandırabilecek bir kâr (veya zarar) ile TRX satıyor olabilirsiniz. TRX bir kripto para birimidir, yani haftanın yedi günü, günün 24 saati açık olan bir piyasada işlem görmektedir. Sonuç olarak, alıcılar, TRX’i ne zaman satmaya karar verdiğinize bağlı olarak daha yüksek veya daha düşük fiyatlar ödeyebilir.

TRX’in fiyatı, fiat para birimlerinin yanı sıra diğer kripto varlıklara (BTC veya XMR gibi) göre dalgalanır. Ayrıca, TRX’i stake ediyorsanız, paranızın kilidini açmadan önce bir zaman gecikmesi olabileceğini unutmayın.

TRX 1Y graph coinmarketcap
Tron (TRX) Grafiği

TRX Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 TRX Coin 4,01 TL TL’den işlem görüyor. TRX Coin fiyatı son 24 saat içerisinde 0.26% değişim gösterdi. TRX Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 294,286,461 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 10,878,409,358 dolar seviyesinde.

TRX Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 TRX Coin $ 0.12445 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Mart ayı itibariyle TRX Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,3004 dolarla kaydetti. Bununla birlikte TRX yılın en düşük seviyesini ise 0.04682 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala