bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,585.38 2.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,146.74 2.43%
bnb
BNB (BNB) $ 580.46 0.89%
solana
Solana (SOL) $ 181.12 6.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520532 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4749 1.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153812 2.53%

“Ordinals, madencilerin Bitcoin halving kaybını telafi edebilir”

"Ordinals, madencilerin Bitcoin halving kaybını telafi edebilir"

Bitcoin ağında blok başına ödüllerin yarılandığı halving olayının önümüzdeki Nisan ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Halving yaklaşırken kripto madencileri finansal planlamalarını yaparken uzmanlar olası sonuçlar üzerinde duruyor.

Grayscale’ın kripto para uzmanları, paylaştıkları son notta Bitcoin fiyatının halving sonrası yükselmesinin kesin olmadığını belirtti. Analistler, BTC’ye benzer şekilde ödüllerin yarılandığı Litecoin örneğini hatırlatarak, kripto para fiyatlarında kıtlık harici makroekonomik faktörlerin de etkili olduğunu belirtti.

Bitcoin yarılanması ile ödül miktarının yarı yarıya düşüşü madencileri zor durumda bırakabilir. Piyasadaki yükseliş, son zamanlarda sektörün yüzünü güldürse de şirketler halving karşısında yeni önlemler alıyor. Eski tehçizatlarını değiştiren ve yeni yatırımlar yapan BTC madencileri, az enerji ile daha fazla güç elde etmeye çalışıyor.

Grayscale analistleri, Bitcoin ağında ödüllerin yarıya düşüşüne karşın madencilerin Ordinals ile kayıplarını bir nebze telafi etmesini bekliyor. BTC üzerinden NFT üretimine olanak tanıyan Ordianls’ler, madencilere 200 milyon dolardan fazla gelir sağladı. Uzmanlar, bu rakamın tüm gelirin yüzde 20’sini ifade ettiğini paylaştı.

Bitcoin madencisi CleanSpark, son günlerde büyük yatırımlar yaptığını açıkladı. Yeni tesisleri faaliyet geçtiğinde kapasitesini ikiye katlamayı hedefleyen şirketin ABD’de işlem gören hisseleri Cuma günü yüzde 33’e yakın değer kazandı

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala