bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,975.14 1.51%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,306.94 5.93%
bnb
BNB (BNB) $ 598.65 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 143.41 4.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522037 0.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472544 2.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14988 2.32%

CoinShares yaklaşan Bitcoin halving’den en az etkilenecek madenci şirketleri listeledi

bitcoin madencilik sirketi cormint yatirim aldi

Bir sonraki Bitcoin halving etkinliği yaklaşırken madencilik firmaları önemli maliyet artışlarına hazırlanıyor. CoinShares, halbing’in etkisini analiz etti ve son raporunda fırtınayı atlatabilecek en iyi konumda olan şirketleri belirledi.

Nisan 2024 için planlanan halving etkinliği, madencilere verilen blok ödülünü yarı yarıya azaltacak ve yeni Bitcoin için üretim hızını yavaşlatacak. Bu durumun madencilerin üretim maliyetinde ve nakit maliyetlerinde artışa yol açması bekleniyor.

CoinShares, ortalama üretim maliyetinin ve nakit maliyetlerinin Bitcoin başına yaklaşık 16.800 dolar ve 25.000 dolar’dan 2023’ün üçüncü çeyreğinde sırasıyla 27.900 dolar ve 37.800 dolara çıkacağını öngördü. Analiz, Bitcoin madencilik firmaları Riot, TeraWulf ve CleanSpark’ın maliyet yapıları ve uzun pistleri nedeniyle yarılanma olayında en iyi konumda olduklarını gösterdi.

Ancak Bitcoin fiyatı 40.000 doların altına düşerse tüm madenciler zorluklarla karşılaşacak.

Bitcoin halving madencilerin marjlarını sıkıştıracak

CoinShares, çoğu madenci verimliliğini artırırken, aynı miktarda Bitcoin çıkarmak için güç tüketimini ve tüketilen enerjiyi artırmaları gerekeceğinden doğrudan maliyet yapısının iyileşmediğine dikkat çekti. Bitcoin halving öncesinde ve sonrasında elektrik maliyetleri, madencilerin toplam maliyet yapısının sırasıyla yüzde 68 ve yüzde 71’ini oluşturdu.

Analizde ayrıca, “Genel olarak, Bitcoin halving etkinliği muhtemelen madencilerin marjlarını daraltacak ve yalnızca en verimli ve iyi konumlanmış firmalar kârlı kalabilecek.” dendi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala