bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,698.53 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,006.82 0.22%
bnb
BNB (BNB) $ 600.04 3.17%
solana
Solana (SOL) $ 145.12 0.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522403 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460163 5.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148149 0.24%

Bitcoin madencisi halving yaklaşırken vites yükseltti

Bitcoin madencisi halving yaklaşırken vites yükseltti

ABD merkezli kripto madencilik şirketi CleanSpark, Bitcoin ağında ödül yarılanmasına aylar kala kapasitesini arttırıyor.

CleanSpark, geçtiğimiz gün resmi kanallardan yaptığı açıklamada ülkenin Mississippi eyaletinde üç yeni madencilik tesisi satın aldığını duyurdu. Şirket, üç tesise yaptığı toplam yatırımı 19 milyon 800 bin dolar olarak açıkladı. Bitcoin madencisi, yeni yerleşkelerin saniyede 2,4 exahash blok üretimi kapasitesine sahip olduğunu belirtti.

CleanSpark, Mississippi bölgesi haricinde bir ABD eyaletine daha yatırım yaptı. Georgia’da 6,9 milyon dolar karşılığında bir tesisi daha bünyesine katan madenci, 0,8 exahash ek işlem gücü elde edecek.

CleanSpark kapasitesini ikiye katlıyor

Bitcoin halving öncesinde sürdürülebilir gelir için yatırımlarını arttıran kripto para madencisi, sosyal medya hesabında bir paylaşım yaptı. CleanSpark, X’te paylaştığı gönderide yeni yatırımları sonrası toplam kapasitesinin 10 exahash’ten 20 exahash’e yükseleceğini duyurdu.

Şirket, yeni hamlelerin haricinde daha önce inşasına başladığı Sandersville tesislerinden 6 exahash güç elde edeceğini yatırımcılara hatırlattı.

CleanSpark CEO’su Zach Bradford, açıklama metninde şu ifadelere yer verdi:

“Mississippi’nin portföyümüze eklenmesiyle birlikte coğrafi çeşitliliğimizi giderek artırıyoruz ve kanıtlanmış başarı geçmişimizi bu yeni ve heyecan verici çalışma ortamında uygulamayı umuyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala