bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,663.59 0.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,945.72 2.07%
bnb
BNB (BNB) $ 571.04 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 163.15 0.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516309 0.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46441 0.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150201 3.55%

MetaMask’e Solana Ağı Nasıl Eklenir?

metamask solana btch

Solana, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) destekli bir blockchain olmadığından MetaMask Web3 cüzdanına eklenmesi mümkün değil.

Solana blockchain’i için bir kripto para cüzdanı arayışındaysanız Phantom Wallet ve Sollet gibi yerel cüzdanlardan birini indirebilirsiniz.

MetaMask’e Solana Ağı Nasıl Eklenir?

MetaMask yalnızca Solidity programlama dilinde yazılmış blockchain ağlarını destekliyor. Bu nedenle Rust programlama diliyle yazılmış Solana’yı MetaMask Wallet’a eklemek mümkün değil.

Metamask, Avalanche (AVAX), Fantom (FTM), Binance (BSC) gibi EVM uyumlu ağları destekliyor. Solana’nın, SOL’u Ethereum Sanal Makinesi’ne dağıtmak için çalışan Neon Labs aracılığıyla yakında EVM uyumlu bir güncelleme yayınlaması bekleniyor.

Bu nedenle şu an için MetaMask’e Solana eklenemese de önümüzdeki süreçte bu mümkün olabilir.

MetaMask Solana Ağını Destekleyecek mi?

Metamask’in geliştiricisi New York merkezli Consensys şirketi bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak Neon Labs’in Solana’nın Ethereum Sanal Makinesi uyumlu versiyonunu yayınlamasının ardından MetaMask’e Solana eklenebilir.

DeFi ve NFT Uyumlu Solana Cüzdanı Nasıl Oluşturulur?

Solana ağındaki DeFi, GameFi and NFT uygulamalarını kullanmak istiyorsanız Solana ağının MetaMask’i olarak bilinen Phantom Wallet’ı indirebilirsiniz. Phantom arayüzü MetaMask arayüzüne oldukça benziyor.

Phantom tamamen ücretsizdir ve token gönderip almanın yanı sıra kullanıcılarının DeFi’de düşük ücretlerle işlem yapmasını kolaylaştırır. Phantom cüzdanında ayrıca dahili bir NFT cüzdanı da yer alıyor.

Phantom, Solana ağındaki en popüler Web3 cüzdanıdır.
Phantom, Solana ağındaki en popüler Web3 cüzdanıdır.

Phantom Wallet mı MetaMask mı?

Tıpkı MetaMask gibi Phantom Wallet da güvenli ve güvenilir bir cüzdan. Phantom’un geliştiricileri oldukça deneyimli ve aralarında Conbase Ventures, Jump Crypto gibi birçok önde gelen kurumsal yatırımcıların desteğini almayı başardı. Phantom Wallet 3 yıldan beri faaliyet gösteriyor ve bu süreçte herhangi bir güvenlik ihlali yaşanmadı.

Editörün Notu

Solana her geçen gün büyüyen DeFi ve NFT ekosistemi nedeniyle gelecek vadeden blockchain ağlarından bir tanesi. Ancak Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uyumlu bir blockchain olmadığından şu an için MetaMask’e Solana ağını eklemek mümkün değil. Bunun yerine Phantom veya Sollet gibi Solana ağı için geliştirilmiş cüzdanları kullanabilirsiniz.

Phantom cüzdanı oluşturmak istiyorsanız buradaki bağlantıya tıklayarak sizin için görsellerle destekleyerek hazırladığımız kapsamlı kılavuza göz atabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala