bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,947.94 2.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,109.56 5.17%
bnb
BNB (BNB) $ 581.68 1.70%
solana
Solana (SOL) $ 173.04 6.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524246 1.38%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48495 4.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156459 3.96%

Kripto Varlıklara Vergi Geliyor! Bitcoin’den Yeni Gelişmeler

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla bu hafta Kripto Bülten’de Bitcoin ile ilgili yeni gelişmelerden ve haftanın öne çıkan haberlerinden bahsedildi.

Konu Başlıkları

  • Kripto Varlıklara Vergi Geliyor!
  • Bitcoin’den Yeni Gelişmeler

Nelerden Bahsedildi?

-Avusturya Maliye Bakanlığı, Bitcoin ve Ethereum da dahil olmak üzere, dijital varlıklara yüzde 27.5 oranında sermaye kazancı vergisi uygulamak için çalışmalara başladı.

-New York’un Bitcoin destekçisi olarak bilinen yeni belediye başkanı Eric Adamstan kripto varlıklarla ilgili olumlu bir açıklama geldi: Okullarda Kripto ve Blokzincir Öğretilmeli Başkan verdiği bir röportajda, kripto ve blokzincir gibi konuların New York’taki okullarda müfredata eklenmesi gerektiğini söyledi.

-Popüler anlık mesajlaşma platformu Discord’un CEO’su, kripto para topluluğunu heyecanlandıracak bir ekran görüntüsü yayınladı. Ekran görüntüsüne göre platform, Ethereum’a bağlanabiliyor.

-Kriptolar hakkında araştırma yaptığını ve bir süredir ilgilendiğini söyleyen CEO,, DealBook Online Summit’te kripto para sahibi olduğunu açıkladı.  Cook ayrıca çeşitlendirilmiş bir portföyün parçası olarak kriptoya sahip olmanın makul olduğunu düşünüyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala