bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,972.94 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,121.92 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 580.20 0.13%
solana
Solana (SOL) $ 172.27 1.59%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520947 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481641 0.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152735 1.62%

JPMorgan: Kripto rallisi aşırıya kaçtı

jpmorgan

Dünyanın önde gelen bankalarından JPMorgan, kripto piyasasındaki son yükselişleri değerlendirdi. Banka, kripto paraların güçlü kazançlar kaydettiğine dikkat çekerken, bu yükselişlerin aşırıya kaçtığını belirtti.

JPMorgandan Hindistanda Blockchain Hamlesi2

Banka, yükseliş hissiyatının iki ana argümanla tetiklendiğini ifade etti.. Raporda, ana desteğin spot Bitcoin ETF onayına dair heyecan olduğu aktarıldı. Bitcoin yarılanmasının da yükselişi desteklediği belirtildi.

Her iki argümana da şüpheyle yaklaştığını belirten banka, ETF’lerin Kanada ve Avrupa’da mevcut olduğunu ve başlangıcından bu yana yatırımcılardan çok az ilgi gördüğünü ifade etti. Rapora göre Ripple ve Grayscale mahkeme kararları SEC için yasal yenilgileri temsil etti.

Banka, gelecek yıl nisan ya da mayıs ayında gerçekleşecek olan Bitcoin yarılanmasının da kripto piyasaları için bir başka yükseliş rüzgarı olarak gösterildiğini vurguladı. Analizde yarılanmanın etkisinin öngörülemez olduğu ve zaten fiyatlandırılmış olması nedeniyle argümanın inandırıcı olmadığını söyledi.

Diğer taraftan raporda spot Bitcoin ETF onayının olası pozitif etkileri de masaya yatırıldı. Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistler, “Spot ETF onayı, kripto piyasalarının taze sermaye çekmesine yardımcı olacak. Onay, kripto endüstrisi için bir kazanımı ve SEC için gerilemeyi pekiştirecek. Böylece SEC’in kripto endüstrisine yönelik yaklaşımının yumuşaması daha olası hale gelecek” ifadeleri kullanıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala