bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,672.60 0.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,954.66 2.06%
bnb
BNB (BNB) $ 571.40 2.29%
solana
Solana (SOL) $ 162.09 0.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517379 0.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460158 0.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150871 4.92%

Fed’den Şahin Mesajlar

Fedden Sahin Mesajlar22

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırma ihtimalinin güçlenmesi piyasalarda satış baskısı yarattı. Hisse senedi piyasalarında kayıplar hızlanırken, tahvillerde yükseliş yaşandı. Fed üyeleri, enflasyonla mücadele için daha fazla faiz artışının mesajını verdi.

Fed Uyeleri Faizde Anlasamiyor

Fed Üyeleri Faiz Artışında Birleşti

Fed‘in haziran ayına ilişkin toplantı tutanakları dün akşam yayınlandı. Tutanaklara göre Fed yetkililerinin daha fazla faiz artış beklentileri öne çıktı. Yetkililer, faiz artışlarının daha yavaş olacağının sinyalini verdi. Bankanın ekonomide hafif resesyon tahmini de devam etti. Neredeyse tüm yetkililer ek faiz artışına destek verdi. Fed, haziran toplantısında 15 ay süren sıkılaştırma sürecinin ardından faizi sabit bırakmıştı. Tutanaklarda, yükselen faiz oranlarının ekonomik aktivite, istihdam ve enflasyon üzerinde baskı yaratabileceği belirtildi.

Williams: Daha Fazla Yapılması Gereken Var

New York Fed Başkanı John Williams, ekonomideki güçlenmenin devam ettiğini belirterek, faizlerin bir noktada yeniden artırılmasının gerekeceğini ifade etti. New York Fed‘in düzenlediği bir etkinlikte konuşan Williams, enflasyonu düşürmek için daha fazla yapılması gereken olduğunu belirtti. Williams, Fed’in haziran ayındaki faiz kararını ise doğru bulduğunu kaydetti.

Tahvil Getirileri Zirveye Çıktı

Fed toplantı tutanaklarının ardından hisse senedi piyasalarında satışlar hızlandı. Asya borsalarında kayıplar yüzde 3’ü aştı. ABD’de vadeli piyasalarda da kayıplar yaşandı. Tahvil getirilerinde yükseliş görüldü. ABD’nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi 4 ayın zirvesine yükseldi. 10 yıllıklar dün 9 baz puan yükselmesinin ardından yüzde 3.957 seviyesine kadar yükseldi. 2 yıllık tahvil getirileri yüzde 4,96 seviyesine yükseldi. Altın fiyatları ise yatay seyretti. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.1 yükselişle 1920’dan dolardan işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Etiketler:
btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala