bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,920.13 1.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,092.88 0.26%
bnb
BNB (BNB) $ 541.53 2.28%
solana
Solana (SOL) $ 137.50 0.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.496711 0.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460399 1.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156565 1.76%

El Salvador’a Bitcoin Maksimalisti Danışman

El Salvadora Bitcoin Maksimalisti Danisman1

El Salvador, Bitcoin ekibini genişletiyor. ‘The Bitcoin Standard’ kitabının yazarı Dr. Saifedean Ammous, El Salvador’un yeni ekonomi danışmanı oldu. Ammous, El Salvador‘un önümüzdeki beş yıl boyunca Bitcoin biriktirmesi halinde borçsuz kalacağını savunuyor.

El Salvadora Bitcoin Maksimalisti Danisman6

El Salvador, Bitcoin Ekibini Genişletiyor

‘The Bitcoin Standard’ kitabının yazarı Dr. Saifedean Ammous, El Salvador Ulusal Bitcoin Ofisi’ne ekonomi danışmanı olarak atandı. Bitcoin Ofisi’nden yapılan açıklamada, Avusturyalı ekonomistin çeşitli ekonomi politikalarıyla ilgili konularda danışman olarak ekibe katıldığı belirtildi. Ammous, yeni pozisyonuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, Bitcoin‘i benimseyen ilk ülkede çalışacağı için heyecanlı olduğunu ifade etti. Ekonomist, zaman içinde eğer kaybeden bir paranız varsa tasarruf etmenin anlamsız, borçlanmanın mantıklı olduğunu söyledi.

Ammous, El Salvador‘un 5 yıl boyunca Bitcoin biriktirmesi halinde borçsuz olabileceğini ifade etti. Ofis, Ammous’un El Salvador’da Bitcoin ve Lightning Network geliştiricileri programı olan CUBO+ öğrencilerine ders verdiğini bildirdi. Ayrıca El Salvador Başkanı Nayib Bukele ile Ammous’un bir araya gelerek ekonomik özgürlüğün faydalarını konuştuğu belirtildi.

2018’de yayınlanan ve kripto ekosisteminde meşhur olan kitabın yazarı Ammous, Bitcoin maksimalisti olarak biliniyor. Şişirilmiş varlıkar ve fiat paraları analiz eden kitap, tarih boyunca para sistemlerinin nasıl değiştiğini ortaya koyuyor. El Salvador’un Ulusal Bitcoin Ofisi Kasım 2022’de Bukele tarafından kripto ile ilgili her şeyi yönetmek üzere kuruldu. Bukele’nin Bitcoin ekibinde Amerikalı yayıncı Max Keiser ve televizyon sunucusu Stacy Herbert de bulunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala