bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,994.41 0.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,937.95 1.37%
bnb
BNB (BNB) $ 566.74 2.59%
solana
Solana (SOL) $ 157.85 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517732 0.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456077 1.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150502 0.33%

El Salvador, Teknoloji Üzerindeki Vergileri Kaldırmak için Harekete Geçti

el salvador bitcoin tahviline iliskin yasa tasarisini hazirliyorasf

El Salvador lider kripto para birimi Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmesinin ardından bu alandaki çalışmalarına hız kazandırmıştı. Bitcoin ile ilgili birçok çalışma gerçekleştiren bu kez El Salvador Devlet Başkanı, AI ve teknolojik yenilikler üzerindeki vergileri kaldırmak için yasa tasarısını hazırladı.

El Salvador Teknoloji Üzerindeki Vergileri Kaldırmak için Yasa Tasarısı Hazırladı

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, teknoloji inovasyonu, yapay zeka (AI) geliştirme, bilgi işlem ve iletişim donanımı üretimi üzerindeki tüm vergileri kaldıracak bir yasa tasarısını önümüzdeki hafta ülke Kongresine sunmayı planladığını duyurdu.

Bukele, vergi muafiyetinin gelir, mülk, sermaye kazançları ve kodlama, yazılım programlama, yapay zeka geliştirme ve bilgi işlem ve iletişim donanımı üretimi gibi teknoloji yenilikleri üzerindeki ithalat tarifelerini içereceğini belirterek niyetini açıkladı.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Gelecek hafta, yazılım programlama, kodlama, uygulamalar ve yapay zeka geliştirme gibi teknolojik yenilikler üzerindeki tüm vergileri (gelir, mülk, sermaye kazançları ve ithalat tarifeleri) kaldırmak için kongreye bir yasa tasarısı göndereceğim; bilgi işlem ve iletişim donanımı üretiminin yanı sıra.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala