bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,802.36 2.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,186.01 1.66%
bnb
BNB (BNB) $ 598.62 1.25%
solana
Solana (SOL) $ 152.33 4.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528144 3.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478305 5.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153531 5.50%

ABD, Bitcoin Madencilerinden Özel Tüketim Vergisi Planını Kaldırıyor

abd bitcoin madencilerinden ozel tuketim vergisi planini kaldiriyor

Amerika Birleşik Devletleri son dönemde Blockchain, kripto para ve kripto para madenciliği operasyonlarına karşı aldığı sert yaptırım kararlarıyla biliniyor. ABD Kongre üyesine göre, Amerika Birleşik Devletleri, Bitcoin madencilik özel tüketim vergisi planlarını iptal etmeye hazırlanıyor.

ABD’den Yeni Bitcoin Madencilik Hamlesi

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Bitcoin madencileri, ABD borç tavanı müzakereleri sonrasında enerji tüketimi için vergilendirilmeyecek. Kısa bir süre önce bir ulusal politika yapıcısının doğruladığı üzere, Biden yönetiminin ABD’deki tüm Bitcoin madencilerine yüzde 30 vergi uygulama önerisi iptal edilmiş durumda.

abd bitcoin madencilerinden ozel tuketim vergisi planini kaldiriyor 2

Söz konusu iptal, hızla yaklaşan ulusal borç tavanı etrafında yapılan müzakerelerde yönetim tarafından yapılan vergiyle ilgili bir dizi tavizlerin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Ohio Temsilcisi Warren Davidson, Pazar günü yeni önerilen borç tavanı anlaşmasının metnini paylaştı. Bu anlaşma, Demokratik Başkan Joe Biden ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy arasındaki müzakerelerin sonuncusu olarak gerçekleşti.

Üzerinde büyük oranda anlaşmaya varılan yasa, Amerika Birleşik Devletleri’nin 2024 yılında yapılacak olan başkanlık seçimleri öncesinde borç limitini tamamen askıya alırken, savunma dışı harcamalarda sınırlamalar ve IRS fonlarında azalmalar da dahil olmak üzere bir dizi harcama kesintisi yapılmasını öngörüyor. Son olarak Davidson’a yanıt olarak, Bitcoin madencilik şirketi Riot Platforms’da Araştırma Başkan Yardımcısı olan Pierre Rochard, yasanın yönetimin daha önce önerdiği Dijital Varlık Madencilik Enerjisi (DAME) vergisinden herhangi bir bahsetmediğini belirtti. Davidson, önerinin gittiğini ve Demokratlar tarafından önerilen vergilere yönelik engellemelerin Cumhuriyetçilerin müzakere zaferleri arasında olduğunu doğruladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala