bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,317.89 2.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,974.35 1.51%
bnb
BNB (BNB) $ 562.11 1.83%
solana
Solana (SOL) $ 137.46 3.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519965 1.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452205 1.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132637 4.05%

DevCon Etkinliği için Türkiye’ye Destek Hızla Artıyor

DevCon Etkinliği için Türkiyeye Oylar Hizla Artiyor12

Blockchain ve beraberinde kripto sektörü, günümüzde bir grup cryptopunk‘ın aralarında geliştirdikleri projeden çok daha fazlası. Milyarlarca dolarlık projeler, artan yatırımlar, hızla büyüyen topluluklar ve bu topluluk üyeleri ile dolup taşan etkinlikler. Türkiye ise bu tür etkinlikler söz konusu olduğunda en aktif ülkelerden birisi. Bunu son dönemde oldukça sıklaşan etkinlik takvimlerinden anlayabiliyoruz. Son olarak sektörde en önemli etkinliklerden biri olarak kabul edilen Ethereum DevCon‘un da Türkiye’de düzenlenmesi için bir kampanya başlatıldı.

Türk Blockchain Topluluğu, DevCon’u Çağırıyor

Blockchain ekosisteminde oldukça önemli etkinlikler yer alıyor. Bu etkinliklerden biri olan DevCon ise Ethereum tarafından 2014 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Düzenleneceği ülkeyi topluluğun ilgisi ile belirleyen etkinlik, bu yıl Türkiye topluluğu tarafından çağırıldı. İlk olarak 28 Haziran tarihinde DevCon‘un forumunda başlatılan kampanya, etkinliğin Türkiye’de düzenlenmesi için oldukça güçlü gerekçelere sahip. Ek olarak kampanya da kullanıcılar tarafından oldukça ilgi görmüş durumda. Öyle ki sektörden birçok ismin desteğini alan kampanya, forum üzerinden yoğun bir ilgi takip edilirken, Twitter üzerinden de hızla paylaşılıyor.

Sektörün uzman isimlerinden Tansel Kaya’nın da Twitter üzerinden desteklediği kampanyaya Turan Sert, Smart Contract ve Başak Burcu Yiğit gibi birçok tanıdık ismin yanı sıra birçok Blockchain kulübünden de destek geldi. ITU Blockchain ve ODTÜ Blockchain gibi birçok klübün de yer aldığı kampanyada Türkiye oldukça öne çıkmış durumda.

DevCon hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala