bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,346.04 1.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,137.73 3.64%
bnb
BNB (BNB) $ 580.63 0.52%
solana
Solana (SOL) $ 175.55 4.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52518 0.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.484413 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156261 2.48%

DeFi piyasası altı aydır görmediği seviyeyi aştı

defi egitim fonu patent trolu davasi icin dilekce sundud

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerinde kilitli bulunan veya stake edilen toplam sermaye miktarı son altı ay içinde ilk kez 50 milyar dolara ulaştı. Yükselişin ardındaki neden olarak dayanak varlıkların değerinin artması ve yatırımcıların kripto varlıklarından getiri elde etmeye çalışması gösterildi.

Solana tabanlı bazı protokollerin değeri yüzde 120’ye kadar yükselirken yeni duyurulan katman-2 platformu Blast 700 milyon dolardan fazla mevduat aldı.

DefiLlama’nın verilerine göre, sektörün son yılın en düşük seviyelerinde olduğu 13 Ekim’den bu yana rakam 15 milyar dolar arttı.

13 Ekim’den bu yana DeFi piyasasında kullanılan birincil varlık Ether (ETH) yüzde 42 oranında artarak, yüzde 41 oranında artan tüm DeFi piyasasını geride bıraktı. DeFi protokollerinin önemli bir kısmı dolar, euro ya da sterlin gibi geleneksel itibari para birimlerine sabitlenmiş stablecoin getirileri sunuyor.

İşlem hacmi de arttı

Geçen ay tek bir günde 5,4 milyar dolardan fazla para el değiştirdi ve bu rakam Mart ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Sektör bu yılın başlarında Ethereum’un proof-of-stake (POS) blokzincirine geçmesinin bir sonucu olarak bir artış gördü. Bu, token sahiplerin bir ağ doğrulayıcısı olmak ve ödüller almak için Ether yatırabileceği anlamına geliyordu. Bu geçiş, DeFi’ın toplam kilitli değerinin (TVL) yüzde 45’inden sorumlu Lido ve RocketPool gibi likit stake piyasasını canlandırdı. Likit stake etme, yatırımcıların DeFi ekosisteminde başka bir yerde kullanılabilecek bir token alırken “ether stake ederek” bir getiri elde etmelerine olanak tanıyan bir türev biçimi.

Lido şu anda yıllık yüzde 3,7 getiri sunarken, RocketPool yüzde 3,92 getiri sunuyor.

Solana’da getiri yüzde 120’ye vardı

Solana tabanlı marginfi, Jito ve Marinade Finance protokollerindeki toplam kilitli değer, Solana’ya yönelik kurumsal ilginin artmaya devam etmesiyle son 30 gün içinde yüzde 60 ila yüzde 120 artış gösterdi. Grayscale’in Solana Trust’ı geçen ay yüzde 869 primle işlem görerek kurumsal piyasadan gelen yüksek talebi ortaya koydu.

Solana’nın likit stake protokolü Jito, stake edenlere yıllık yüzde 6,96’lık bir getiri sunuyor ve bu seviye 13 Ekim’den bu yana 327 milyon dolarlık varlık girişi sağladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala