bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,272.02 0.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.12 0.28%
bnb
BNB (BNB) $ 580.33 0.13%
solana
Solana (SOL) $ 173.43 0.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521081 0.65%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479955 0.48%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154016 0.95%

Rusya Kripto Yasası Hazırlığında Sona Doğru

Kripto Bülten yeni bölümü yayınlandı. Geçtiğimiz hafta; Rusya’nın kripto para adımından, lüks moda markası Gucci’nin metaverse adımına kadar birçok önemli gelişme yaşandı. Şimdi birlikte bu hafta yaşanan önemli gelişmelere birlikte göz atalım.

Nelerden Bahsedildi?

-Kripto para birimlerinin gün geçtikçe genişleyen kullanımı beraberinde bir düzenleme gerektiriyor. Bir süredir kripto para birimleri ile ilgili açıklamalarla gündeme gelen Rusya’da, son olarak medyada yer alan habere göre; hükümet ve merkez bankası kripto para birimini yasal olarak tanıma ve ona statü sağlama konusunda anlaşmaya vardı.

-FarmVille ve Words With Friends gibi önemli oyunlarla tanınan mobil oyun geliştiricisi Zynga, NFT ve blockchain tabanlı bir oyun için çalışmalara başladı. Blockchain oyunlarına olan ilgi, özellikle 2021 yılının sonunda zirvedeydi. Hal böyle olunca bu alana talepler de arttı.

-Kripto sektörünün, küresel olarak benimsenmesi ve popülaritesinin artması ile birlikte bu alandaki iş olanakları da artıyor. İştah kabartan birçok büyük şirket, kripto alanında eksiklerini tamamlamaya yoğunlaştı ve iş ilanlarını yayınlamaya başladı. Bu noktada, Microsoft bir iş ilanıyla karşımıza çıktı.

-Özellikle geçen yılın sonlarına doğru artışa geçen metaverse popülaritesi dev şirketleri etkisi altına almış durumda. Amerikan Fast food zinciri McDonald’s da bu evrende yerini almaya hazırlanıyor. 

-Metaverse dünyasına girişler hız kesmeden devam ediyor. Bilindiği üzere birçok marka metaverse dünyasında yerini almaya başladı bile. Bu kez, bir adım da İtalya merkezli dünyaca tanınan lüks moda markası Gucci‘den geldi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala