bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,322.89 2.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,978.02 1.39%
bnb
BNB (BNB) $ 566.26 2.35%
solana
Solana (SOL) $ 137.88 3.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520334 1.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451073 0.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132657 3.50%

Bitcoin Aramaları Altın’ı Geçti

bitcoin vs gold

Arama motoru optimizasyon (SEO) aracı Ahref’ten alınan verilere göre, dünya çapında ‘Bitcoin Satın Al‘ anahtar kelimesi için aylık aramaların ortalama sayısı 241.000’e ulaşmış durumda. Bu sayı ‘Altın Satın Al‘dan üç kat ve ‘Ethereum Satın Al‘dan yaklaşık altı kat daha fazla. 

Özellikle en çok aranan bu üç hedef anahtar kelimeyi arayan kişiler, sırasıyla Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık’ta ikamet ediyor. 

Analizler, Amerikalıların “Bitcoin Satın Al” için ayda 116.000 kez arama ile, küresel hacimli aramaların yüzde 48‘ini oluşturduğunu gösteriyor.

loveb 1

Bitcoin Aramaları Artıyor

Özellikle Covid-19 pandemisinden sonra küresel olarak ülkeler yüksek enflasyon ile mücadele etmek durumunda kaldı. Bu yüzden insanlar varlıklarını enflasyondan koruyabilecekleri varlıklara yatırım yapmaya yöneldi. Geleneksel olarak Altın ise, sosyoekonomik bir geçmişe ve teknik yeteneklere sahip olmayan bireyler tarafından dahi kolayca erişilebilir olduğundan, uzun süredir enflasyona karşı sağlam bir koruma olarak kabul edilmekteydi. Fakat son zamanlarda bunun yerini yavaş yavaş Bitcoin alıyor gibi gözüküyor.

Diğer yandan fiyat performansı açısından bakıldığında yine Bitcoin’in önde olduğu görülüyor. Öyle ki bir değer deposu olarak Bitcoin, son yıllarda Altından yüz kat daha iyi performans gösterdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala