bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,922.86 2.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.50 1.12%
bnb
BNB (BNB) $ 594.40 1.70%
solana
Solana (SOL) $ 136.10 5.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514421 1.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455086 2.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144924 4.20%

Avrupa Birliği yapay zekaya regülasyon hazırlığında

BTCHaber TV’de günlük gerçekleştirdiğimiz canlı yayınlarımızda bugünkü konuğumuz her Çarşamba olduğu gibi Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa’ydı. Yapay zeka ve NFT konularında ilginç başlıkların yer aldığı programda Bitcoin’in yükselişine de yer verildi.

“Bitcoin, teknoloji ağacı için çok doğru bir adım

Başlıkta yer alan sözler ChatGPT ile tanıdığımız OpenAI şirketinin CEO’su Sam Altman’a ait. Altman’ın Bitcoin’e her daim olumlu bakan biri olduğunu dile getiren Karababa “Bitcoin ile işlem yapan dünya çok daha şeffaf olacaktır” sözünü aktardı. Programda bunun yanı sıra Microsoft Araştırma ve İnovasyon Bölümünden Sorumlu Başkan Yardımcısı Peter Lee’nin ‘yapay zekanın tıpta kullanımının pozitif etki yaratacağına’ dair açıklaması, Avrupa Birliği’nin büyük yapay zeka modelleri için daha katı regülasyonlar üzerinde çalışması, New York’ta yer alan Museum of Modern Art’ın (MoMA) kartpostallar ile ilgili NFT projesi çıkarması ve China Daily gazetesinin NFT platformu oluşturmak için harekete geçmesi gibi konular ele alındı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala