bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,190.73 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,075.96 1.43%
bnb
BNB (BNB) $ 574.49 0.61%
solana
Solana (SOL) $ 170.19 1.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.509852 2.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470424 2.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149191 2.92%

ABD’den kripto paralara yeni vergi kuralları geliyor

ABD’nin vergi düzenleyici kuruluşu IRS, yaptığı açıklama ile kripto paralara yönelik yeni vergi kurallarının geleceğini açıkladı. BTCHaber TV’nin canlı yayınında da hem bu konu hem de gündemin diğer önemli konuları, Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Karababa ile birlikte değerlendirildi. 

ABD’den kripto vergi sinyali

Nergis Karababa, ABD’den gelecek olan kripto paralara yönelik yeni vergi kuralların değerlendirdi. Karababa, yeni vergi kurallarının şu an için sadece teklif olarak getirildiğinin altını çizerek, kamu paydaşlarına da sunularak 30 Ekim’e kadar herkesin fikirlerinin paylaşabildiğini ve itiraz edebileceğini belirtti. 

Nergis Karababa ayrıca, Hindistan Başbakanı Modi’nin, G20 zirvesinde kripto düzenlemeleri konusunda küresel bir işbirliği çağrısında bulunmasını da değerlendirdi. Hindistan Başkanı Modi açıklamasında kripto varlıklar üzerine çok çalışmalar yaptıklarını ve bahsettiği teknolojinin havacılık sektörü gibi küresel bir işbirliği olacağını belirtti. Bunun üzerine Karababa, G20 zirvesinde küresel anlamda bir şeyler yapılmaya çalışılmasının çok büyük bir gelişme olduğunu ifade etti. 

Canlı yayında, aynı zamanda Hong Kong Para Otoritesi’nin tahvil tokenizasyonunun piyasaya olan etkisini analiz eden bir rapor yayınlaması, Almanya’nın yapay zeka yatırımlarını iki katına çıkarması, dünyaca ünlü yazar Stephen King’in yapay zeka açıklamaları gibi gündeme dair konular da ele alındı.

Canlı yayını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. 

Daha fazla analiz ve canlı yayın için BTCHaber YouTube kanalını takip etmeyi unutmayın.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala