VeChain MetaMask’e Nasıl Eklenir?

metamask vechain eklenir mi

VeChain blockchain ağı, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile uyumlu olmadığından MetaMask’e eklenemez. Eğer VeChain ağındaki akıllı sözleşmelerle, merkezsiz uygulamalarla ve NFT’lerle etkileşime girmek istiyorsanız MetaMask’e alternatif Web3 cüzdanlarından VeChainThor Wallet‘ı kullanabilirsiniz.

Ayrıca VeChain’i güvenli bir şekilde saklamanıza ve VeChain ağındaki DeFi uygulamalarıyla etkileşime girmenize olanak tanıyan Ledger gibi güvenli bir donanım cüzdan da kullanabilirsiniz.

MetaMask’e VeChain Nasıl Eklenir?

VeChain, Solidity programlama dilinde yazılmadığından MetaMask tarafından desteklenmiyor. MetaMask yalnızca Solidity programlama dilinin kullanan ve Ethereum Sanal Makinesi uyumlu ağları destekliyor. Bu ağlara örnek olarak Avalanche, Fantom, Optimism (katman-2) örnek gösterilebilir.

Hangi VeChain Cüzdanını Kullanmalıyım?

VeChain ağında kullanabileceğiniz en iyi cüzdanlardan biri de VeChainThor Wallet. Kullanımı oldukça kolay olan VeChainThor Wallet mobil cüzdanı, VeChain ekibi tarafından geliştirilmiştir. Bu da VeChainThor cüzdanının en az veChain ağı kadar güvenli olduğu anlamına geliyor.

vechain thor wallet nasil

VeChainThor Wallet’ın özellikleri şu şekilde:

  • VET, VTHO ve diğer VeChain varlıklarının yönetimi.
  • X Node transferleri ve yönetimi.
  • VeChain staking ödüllerini toplama.
  • VeChain ağındaki diğer cüzdan adreslerini takip etme.

‍VeChain Ağında Neler Yapabilirim?

VeChain ağı, büyüyen ürün yelpazesinde NFT, DeFi, GameFi ve Metaverse uygulamalarından oluşan gelişen bir ekosisteme barındırıyor. Defillama verilerine göre VeChain blockchain’inde şu anda 6 milyon doların üzerinde Toplam Kilitlenmiş Değer (TVL) bulunuyor.

Daha fazla bilgi için VeChain’in App Hub sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

metamask vechain ekleme

VeChain Nedir?

VeChain, tedarik zinciri yönetim süreçlerini geliştirmek için tasarlanmış bir blockchain platformudur. VeChain’le bir ürün, üretimden teslimata kadar tüm tedarik zinciri yaşam döngüsü boyunca takip edilebilir. VeChain bunun için dağıtık defter teknolojilerini kullanıyor.

VeChain ilk olarak 2015 yılında Louis Vuitton Çin’in eski CIO’su Sunny Lu tarafından başlatılmıştır. Projenin merkezi Singapur’da bulunmaktadır.

Editörün Notu:

VeChain, Solidity programlama dilinde yazılmadığından ve Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uyumlu olmadığından MetaMask’e eklenemez. VeChain ağındaki DeFi uygulamalarıyla etkileşime girmek için VeChain ekibi tarafından geliştirilen VeChainThor Wallet’ı kullanabilirsiniz. MetaMask’e VeChain ağı eklenemeyeceğinden alternatif olarak Web3 cüzdanı VeChainThor’u tercih edebilirsiniz.

Ayrıca, varlıklarınızı korurken VeChain’i güvenli bir şekilde saklamanıza olanak tanıyan Ledger Nano S gibi güvenli bir donanım cüzdan da kullanabilirsiniz.

Tuncay Aydıner

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti. 2016 yılında yaptığı araştırmalar neticesinde kripto paralarla ve Blockchain teknolojisiyle ilgilenmeye başlayan Tuncay, 1 yıllık bir çalışmanın ardından bu alanda içerikler üretmeye başladı. Tuncay, üniversite yıllarında yerli ve yabancı birçok kripto para projesinde rol alarak kripto para sektörüyle bağlarını iyice güçlendirdi. Henüz lise yıllarında gazeteciliğe ilgi duyan Tuncay, üniversite yıllarında internet dünyasına adım attı ve 2018 yılında sırasıyla Coinografi.com ve CoinBilgi.net sitelerini kurdu ve yönetti. Tuncay, üniversite yıllarından bu yana gününün tamamını kripto paralar ve Blockchain teknolojisiyle ilgilenerek, bu konuda araştırmalar yaparak geçiriyor. Tuncay’ın kripto para alanında ilgilendiği başlıca konular arasında ödeme sistemleri, NFT ve merkezsiz finans protokolleri yer alıyor. Tuncay Blockchain teknolojisine, kripto paralara, teknolojik dönüşüme, ekonomiye duyduğu ilgi nedeniyle bu alanda yüksek lisans eğitimi için yönünü dijital dönüşüm konusunda Avrupa’ya liderlik eden Baltık ülkelerine çevirdi ve 2021 yılının Ocak ayında Letonya Riga Teknik Üniversitesi Business Informatics bölümünden kabul aldı. 2021 yılının Ocak ayında Kriptomeda bünyesine katılan Tuncay, Coinkolik.com, BTCHaber.com ve CoinBilgi.net platformlarının Yayın Koordinatörlüğü görevini yürütüyor. Üniversite yıllarında girişimcilik ve doğa Sporları kulüplerinde aktif rol alan Tuncay başta futbol ve hentbol olmak üzere spora, bilgisayar ve konsol oyunlarına, fotoğrafçılığa, araştırmaya, okumaya ve öğrenmeye büyük ilgi duyuyor. Kripto para ekosisteminde spesifik olarak NFT’lerle ilgilenen Tuncay, bununla birlikte Solana, Polkadot ve Avalanche gibi akıllı sözleşmeleri ve merkezsiz finans protokollerini destekleyen projeleri yakından takip ediyor. Tuncay, Mahatma Gandhi’in “Dünyada görmek istediğin değişimin bir parçası ol.” sözünden ilham alıyor. Bu bağlamda geleneksel finansal sistemin temellerinden çatırdadığını ve dijital paraların insanlığın geleceği olduğunu düşünmesi nedeniyle kripto para ekosisteminin geniş kitlelerce benimsenmesi için çalışmalar yürütüyor. Tuncay, kripto varlıkların paranın çehresini temelden değiştirebileceğine inanıyor.

Yanıt verin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye'nin Uzman Kadrolu Kripto Haber Platformu
bitcoinBTC/TRY
526.718,67 TL 1,90%
ethereumETH/TRY
33.508,05 TL 2,06%
tetherUSDT/TRY
19,20 TL 0,18%
bnbBNB/TRY
6.216,31 TL 0,62%
usd-coinUSDC/TRY
19,18 TL 0,18%
xrpXRP/TRY
8,56 TL 4,07%
cardanoADA/TRY
6,91 TL 0,23%
dogecoinDOGE/TRY
1,44 TL 0,13%
staked-etherSTETH/TRY
33.508,81 TL 1,73%
matic-networkMATIC/TRY
20,91 TL 1,60%
Bağlantıyı kopyala