bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,263.95 4.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,089.66 4.63%
bnb
BNB (BNB) $ 550.08 4.60%
solana
Solana (SOL) $ 136.37 12.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.495662 3.65%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466904 3.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156716 5.84%

StarkNet’e Nasıl Varlık Köprülenir?

Starknet varlik kopruleme

Bu yazımızda en popüler katman-2 ölçeklendirme çözümlerinden StarkNet’e token köprülemenin en kolay ve en güvenli yolunu anlatacağız. Çapraz zincir destekli DEX’lerden birini kullanarak StarkNet ağına varlık köprüleyebilirsiniz.

Biz bu yazımızda kullanıcıların düşük ücretlerle token’lerini Ethereum, Arbitrum, Optimism, StarkNet ve Polygon ağlarına köprülemelerine olanak sağlayan Orbiter Finance’i kullanacağız.

StarkNet Ağına Nasıl Token Köprülenir?

Eğer StarkNet ağına token köprülemenin en kolay yolunu arıyorsanız EVM uyumlu ağlar ve ZK tabanlı blockchain’ler arasında çapraz zincir destekli bir zk-rollup köprüsü kullanmanız gerekiyor. Biz bu yazımızda EVM uyumlu çapraz zincir köprülerinden Orbiter Finance’i kullanacağız.

Başlamak için aşağıdaki 5 adımı takip edebilirsiniz:

  1. ArgentX Wallet‘ı indirin. (ArgentX Wallet’ınız yoksa buraya tıklayarak nasıl yeni bir cüzdan oluşturabileceğinizi öğrenebilirsiniz.)
  2. Orbiter Finance sitesini ziyaret edin ve ArgentX cüzdanınızı siteye bağlayın.
  3. Hangi ağlar arasında token köprülemek istediğinizi seçin.
  4. Hangi token’leri köprüleyeceğinizi ve miktarı belirleyin.
  5. Dikkatli bir şekilde kontrol ettikten sonra işlemi onaylayın. Token’leriniz 5 dakika içerisinde cüzdanınıza gönderilecektir.
orbiter finance starknet

StarkNet Köprüleme Ücretleri

‍StarkNet ekosistemine token köprülemenin maliyeti, işlemin hangi ağlar arasında gerçekleştirildiğine bağlı olarak değişecektir. Örneğin Ethereum ağından token köprülemek istiyorsanız gas ücretleri 20 ile 30 dolar arasında değişecektir.

Öte yandan, Polygon, Arbitrum, Optimism, METIS ve diğerleri gibi diğer katman-2 ekosistemlerinden köprü kuruyorsanız, işlem ücreti genellikle 10 dolardan daha azdır.

Orbiter Finance Güvenli mi?

ZK Rollup katman-2 ağları için geliştirilen en güvenli çapraz zincir köprülerinden biri olan Orbiter Finance, StarkNet, zkSync, DYDX, Loopring ve diğer popüler ZK tabanlı katman-2 ağlarını destekliyor.

Editörün Notu

Eğer StarkNet’e token köprülemek istiyorsanız Orbiter Finance’i kullanabilirsiniz. Orbiter Finance çoğu EVM uyumlu blockchain’i destekler. Orbiter Finance ile ETH, USDC ve USDT gibi popüler token’leri farklı ağlara köprüleyebilirsiniz.

Orbiter Finance’i kullanmak için ArgentX Wallet’ı indirmeniz gerekiyor. Sonrasında yukarıda listelediğimiz 5 adımı takip ederek token’lerinizi kolaylıkla StarkNet ağına köprüleyebilirsiniz. Ethereum’dan StarkNet’e token köprülemek biraz daha yüksek maliyetli olabilir. Ancak diğer katman-2 ağlarından StarkNet’e çok daha ucuz bir şekilde token köprülenebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala