bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,270.22 3.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.17 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 562.13 3.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.95 2.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51313 4.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.487631 9.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156625 5.57%

Potansiyel Starknet Airdrop’una Nasıl Katılınır?

StarkNet airdrop

Bu yazımızda zk-rollup tabanlı en popüler katman-2 ölçeklendirme çözümlerinden Starknet’in olası bir airdrop gerçekleştirmesi durumunda hak kazanmak için yapılması gerekenlere değineceğiz.

Bu kılavuzda, olası bir Starknet airdrop’unda en yüksek miktarda Starknet token kazanmak için adım adım yapılması gerekenleri anlatacağız.

StarkNet Airdrop’una Katılma Şansını Arttırmak için Yapılması Gerekenler

Starknet airdrop’una hak kazanma şansınızı arttırmak için öncelikle bir Ethereum cüzdan adresine ihtiyacınız var. Eğer gözetimsiz Ethereum cüzdan adresiniz yoksa “MetaMask Nedir?” başlıklı yazımıza göz atarak kendi Ethereum cüzdanınızı oluşturabilirsiniz.

Starknet’ten mümkün olan en fazla miktarda STARK token’i kazanmak için aşağıda yer verdiğimiz uygulamalarla etkileşime geçebilirsiniz.

1- Starknet Ağına Varlık Köprüleyin

Olası bir Starknet airdrop’unda muhtemel kriterlerden biri Ethereum ana ağından Starknet ağına köprü kurmak olacaktır. Bunun için Starknet’in geliştiricisi StarkWare tarafından geliştirilen resmi çapraz zincir köprüsü StarkGate’in kullanılması öneriliyor. Ethereum’dan Starknet ağına varlık köprülemek için StarkGate’e cüzdanınızı bağlayın ve ETH token’lerinizi Starknet ağına gönderin.

starkgate koprusu nedir

2- Starknet Ağındaki Merkezsiz Borsalarda İşlem Yapın

Şimdiye kadar gerçekleştirilen diğer büyük airdrop’lardan yola çıkarak bir diğer kriterin Starknet ağındaki merkezsiz borsaların kullanılması olacağını tahmin ediyoruz. Bu nedenle Starknet airdrop’una hak kazanma şansımızı arttırmak için ikinci adımda MySwap, 10KSwap, JediSwap gibi merkezsiz borsalarda alım satım ve likidite ekleme işlemlerini yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Bu adımda yapmanız gereken tek şey cüzdanınızı StarkNet ağındaki merkezsiz borsalara bağlamak ve sonrasında işlemler gerçekleştirmek.

10kswap nedir

3- Starknet Ağında ArgentX’i Kullanın

Starknet ağında iki popüler gözetimsiz kripto para cüzdanı yer alıyor. ArgentX ve Bravos. Bu iki cüzdan da StarkNet ağı için özel geliştirilmiştir. Tıpkı MetaMask ve Trust Wallet kullanır gibi ArgentX ve Bravos cüzdanlarıyla Starknet ağında işlem gerçekleştirebilirsiniz.

Bu adımda airdrop’a hak kazanma şansınızı arttırmak için cüzdanınıza bir miktar token aktarmanızı ve çeşitli protokolleri deneyimlemenizi öneriyoruz.

argentx nedir

4- Brine Finance’te İşlem Yapın

Brine Finance, merkezsiz borsalardan farklı olarak tıpkı merkezsiz borsalardaki gibi emir defteri modeliyle çalışıyor. Starknet ağını kullanarak airdrop’a hak kazanmak için Brine Finance’te yapılması gerekenler çok basit.

Brine Finance platformuna cüzdanınızı bağladıktan sonra birkaç işlem gerçekleştirin. İşte hepsi bu kadar.

Brine Finance nedir

5- Starknet’teki Para Piyasalarını Kullanın

Starknet airdrop’u için bir diğer strateji de Starknet ağına özgü bir para piyasasının kullanılması. Para piyasaları yatırımcıların getiri elde etmek için para yatırmasına ve borç vermesine olanak sağlayan protokollerdir. Bu adımda Starknet’teki en popüler para piyasası zkLend’i kullanmanızı öneriyoruz.

6- Starknet Ağından Farklı Ağlara Varlık Köprüleyin

İlk adımda Starknet’in kendi köprüsünü kullanarak Starknet ağına varlık köprülemiştik. Şimdi de farklı bir çapraz zincir köprüsü kullanarak Starknet ağından farklı bir ağa varlık köprüleyelim. Böylelikle airdrop kriterlerinde iki farklı köprünün kullanılmasının istenmesi durumunda bu kriteri karşılaşmış olacağız.

Fonlarınızı Starknet’ten farklı bir ağa köprülemek istiyorsanız Orbiter Finance’i kullanabilirsiniz. Starknet ve Ethereum cüzdanlarınızı Orbiter Finance platformuna bağlayarak Bridge sayfası üzerinden varlık köprüleme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

StarkNet Airdrop’u ile Ne Kadar Kazanabilirim?

Starknet’ten kazanabileceğiniz airdrop miktarı büyük olasılıkla ağda gerçekleştirdiğiniz işlemlerin hacmine ve ne kadar farklı uygulamayı kullandığınıza bağlı olarak değişecektir. Tüm kriterleri karşılayan kullanıcıların 10.000 doların üzerinde Starknet token kazanması bekleniyor.

Son olarak bir hatırlatma yapmak gerekirse geçmişte airdrop gerçekleştiren birçok protokol, ağda düzenli olarak işlem gerçekleştiren kullanıcıları ödüllendirmeyi tercih etti. Bu nedenle Starknet ağında gerçekleştirdiğiniz bu işlemleri düzenli aralıklarla tekrarlayarak olası bir airdrop’a hak kazanma şansınızı arttırabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala