bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,153.38 2.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,979.83 0.84%
bnb
BNB (BNB) $ 595.51 1.57%
solana
Solana (SOL) $ 143.05 2.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513728 1.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451652 2.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146203 0.97%

Stani Kulechov Kimdir ve Serveti Ne Kadar?

stani kulechov kimdir serveti ne kadar

Bu yazımızda popüler DeFi protokollerinden Aave‘nin kurucusu Stani Kulechov kimdir ve kişisel servetine ne kadar gibi sıklıkla merak edilen soruların cevaplarına yakından bakacağız.

Stani Kulechov en büyük merkezsiz finans protokollerinden Aave’yi ve sosyal medya protokolü Lens’in kurucusudur. Kripto para piyasasına oldukça erken bir dönemde giriş yapan Kulechov birçok Ethereum başta olmak üzere birçok yatırım fırsatını değerlendirmeyi başardı. Öte yandan kurucusu olduğu AAVE’nin yerel token’i de dahil olmak üzere DeFi’de yaşanan artışlar da Satani Kulechov’un devasa bir servete sahip olmasında etkili oldu.

Stani Kulechov Kimdir?

Finlandiyalı girişimci Stani Kulevhov, girişimci, bilgisayar programcısı ve daha önce ETHLend olarak bilinen Aave protokolünün kurucusu olarak tanınıyor. Aave, açık kaynaklı gözetimsiz bir kripto para kredi platformu. Kulechov, finansal ürünlerin verimliliğini artırmak amacıyla merkezsiz finansal ekosistem oluşturmaya karar verdi ve bu yolda Ethereum’dan aldı.

2018 yılında Helsinki Üniversitesi’de Hukuk alanında Yüksek Lisans eğitimini dereceyle tamamlayan Kulechov sonrasında çeşitli hukuk şirketlerinde stajyer olacak çalıştı. 2017 yılında ETH Lend’i (sonrasında Aave olarak yeniden markalandı) kurdu ve 1 milyar dolarlık değerlemeye ulaşan ikinci büyük DeFi protokolü oldu.

Aave şu anda yaklaşık 6 milyar dolarlık Toplam Kilitli Değer’e (TVL) sahip.

Stani Kulechov’un Kişisel Serveti Ne Kadar?

Aave ve Lens Protocol’ün kurucusu Kulechov’un 49 farklı halka açık yatırımları ve cüzdanındaki AAVE miktarı göz önünde bulundurulduğunda kişisel servetinin 250 milyon dolar seviyesinde olduğu tahmin ediliyor. Kulechov, DeFi Summer olarak tabir edilen dönemde servetinde devasa bir artış yaşandı. O dönemde kurucusu olduğu Aave’nin yerel token’ı AAVE’nin piyasa değeri 10 milyon dolardan 1 milyar doların üzerine yükseldi.

63fad790303f20cef332ad95 ezgif 4 b1e92878ea

‍Eğer Stani Kulechov hakkında daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız kişisel Twitter hesabını takip edebilirsiniz. Sıklıkla Twitter hesabı üzerinden takipçileriyle etkileşime giren Stani Kulechov, DeFi, blockchain teknolojisi ve merkezsizlik konusundaki görüşlerini paylaşıyor. Ayrıca AAVE ve Lens projelerinin geleceğine ilişkin duyurulara da Stani Kulechov’un Twitter hesabı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Editörün Notu:

Adını Aave ve Lens protokollerini kurarak duyuran Stani Kulechov, merkezsiz finans (DeFi) alanındaki en ünlü figürlerden biri. Hukuk bölümü mezunu olmasına rağmen finansal teknolojilere olan ilgisi nedeniyle Kulechov blockchain ve kripto para birimleri aracılığıyla verimli bir ekosistem yaratmak için kolları sıvadı. Stani Kulechov’un net servetinin 250 milyon dolar seviyesinde olduğu tahmin ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala