Sei Network Nedir?

Sei Network nedir

Sei Network, alım satım işlemleri için optimize edilmiş, sektöre özel bir katman-1 blockchain’dir.

Sei, 600 ms’lik yıldırım hızında işlem kesinliği vaat ediyor ve saniyede 22.000 işlemi işleyebildiğini iddia ediyor.

DeFi araçlarıyla merkezi finans deneyimi sunan Sei projesi, “Merkezsiz NASDAQ” olarak adlandırılıyor.

Sei nedir?

Sei, DeFi’deki merkezsiz borsalar (DEX), NFT’ler ve oyunlar için geliştirilmiş bir blockchain ağı. Cosmos SDK ile geliştirilmiştir, bu da sektöre özgü olmasına ve ticarete odaklanmasına olanak tanır. Bununla birlikte dYdX ve Osmosis gibi uygulamaya özgü blockchain oluşturan ağların aksine Sei çoklu uygulamaları destekliyor.

Sei projesi 600 ms’lik yıldırım hızında işlem kesinliği vaat ediyor. Böylelikle Sei, işlemleri işleme kapasitesi açısından merkezi borsalarlarla yani CEX’lerle rekabet edebilecek hale getiriyor.

Güvenlik tarafında Sei, Cosmos ekosistemini destekleyen Tendermint Core konsensüs mekanizmasına dayanmaktadır.

Sei ayrıca birlikte çalışabilirliği en üst düzeye çıkarmak için çeşitli protokollerle ortaklık kuruyor. Örneğin, köprülemeyi, diğer protokollerle iletişimi, blockchain’ler arası sermaye hareketini geliştirecek bir çapraz zincir altyapı sağlayıcısı olan Axelar ile ortaklık kurdu.

Sei Network ekibi ve yatırımcılar

Sei Network, Jeffrey Feng ve Jayendra Jog tarafından kuruldu ve Airbnb ve Goldman Sachs gibi şirketlerden iş deneyimine sahip daha deneyimli ekip üyelerine sahip.

Sei kurucularindan Jayendra Jog
Sei kurucu ortağı Jayendra Jog. Kaynak: Arşiv

Coinbase Ventures, Delphi Digital, Hudson River Trading, GSR, Hypersphere, Flow Traders, Kronos Research ve Anchorage, Frax, Yield Guild Games ve Tangent kurucularının katılımıyla Multicoin Capital liderliğindeki bir finansman turunda 5 milyon dolar topladı.

Ayrıca Sei, kısa bir süre önce likidite sağlamak ve dApp’leri inşa etmeye teşvik etmek için en iyi risk sermayesi şirketlerinin, pazarın ve yatırımcıların katılımıyla 50 milyon dolarlık bir ekosistem ve likidite fonu duyurdu.

Sei nasıl çalışır?

Sei’nin arkasındaki teknolojiye anlatmaya başlamadan önce, blockchain’inin hangi sorunları çözdüğünü açıklığa kavuşturmamız gerekiyor:

  1. Ethereum gibi genel amaçlı zincirler, merkezsiz borsalar gibi özel kullanım durumları için optimize edilmemiştir. Bu da merkezsiz borsaların gelişimini engellemektedir.
  2. Genel amaçlı bir zincir üzerinde emir defteri modeliyle borsa oluşturamazsınız çünkü çok sıkışıktır.
  3. Genel amaçlı katman-1 protokolleri çok yavaştır ve merkezi borsaların sunduğu alım satım deneyimini sunamaz.

Sei, DeFi’nin iki kampa ayrıldığını savunuyor: Ethereum gibi genel amaçlı zincirler üzerine inşa edilmiş protokoller ya da Osmosis (OSMO) gibi kendi uygulama zincirine sahip protokoller.

Sei, bu ikisi arasındaki tatlı noktayı hedefliyor: merkezi olmayan borsaları en üst düzeye çıkaran sektöre özgü bir zincir. Teknik olarak bu, çeşitli yeniliklerle mümkün kılınmıştır.

Tuncay Aydıner

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti. 2016 yılında yaptığı araştırmalar neticesinde kripto paralarla ve Blockchain teknolojisiyle ilgilenmeye başlayan Tuncay, 1 yıllık bir çalışmanın ardından bu alanda içerikler üretmeye başladı. Tuncay, üniversite yıllarında yerli ve yabancı birçok kripto para projesinde rol alarak kripto para sektörüyle bağlarını iyice güçlendirdi. Henüz lise yıllarında gazeteciliğe ilgi duyan Tuncay, üniversite yıllarında internet dünyasına adım attı ve 2018 yılında sırasıyla Coinografi.com ve CoinBilgi.net sitelerini kurdu ve yönetti. Tuncay, üniversite yıllarından bu yana gününün tamamını kripto paralar ve Blockchain teknolojisiyle ilgilenerek, bu konuda araştırmalar yaparak geçiriyor. Tuncay’ın kripto para alanında ilgilendiği başlıca konular arasında ödeme sistemleri, NFT ve merkezsiz finans protokolleri yer alıyor. Tuncay Blockchain teknolojisine, kripto paralara, teknolojik dönüşüme, ekonomiye duyduğu ilgi nedeniyle bu alanda yüksek lisans eğitimi için yönünü dijital dönüşüm konusunda Avrupa’ya liderlik eden Baltık ülkelerine çevirdi ve 2021 yılının Ocak ayında Letonya Riga Teknik Üniversitesi Business Informatics bölümünden kabul aldı. 2021 yılının Ocak ayında Kriptomeda bünyesine katılan Tuncay, Coinkolik.com, BTCHaber.com ve CoinBilgi.net platformlarının Yayın Koordinatörlüğü görevini yürütüyor. Üniversite yıllarında girişimcilik ve doğa Sporları kulüplerinde aktif rol alan Tuncay başta futbol ve hentbol olmak üzere spora, bilgisayar ve konsol oyunlarına, fotoğrafçılığa, araştırmaya, okumaya ve öğrenmeye büyük ilgi duyuyor. Kripto para ekosisteminde spesifik olarak NFT’lerle ilgilenen Tuncay, bununla birlikte Solana, Polkadot ve Avalanche gibi akıllı sözleşmeleri ve merkezsiz finans protokollerini destekleyen projeleri yakından takip ediyor. Tuncay, Mahatma Gandhi’in “Dünyada görmek istediğin değişimin bir parçası ol.” sözünden ilham alıyor. Bu bağlamda geleneksel finansal sistemin temellerinden çatırdadığını ve dijital paraların insanlığın geleceği olduğunu düşünmesi nedeniyle kripto para ekosisteminin geniş kitlelerce benimsenmesi için çalışmalar yürütüyor. Tuncay, kripto varlıkların paranın çehresini temelden değiştirebileceğine inanıyor.

Yanıt verin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye'nin Uzman Kadrolu Kripto Haber Platformu
bitcoinBTC/TRY
533.913,60 TL 1,34%
ethereumETH/TRY
33.971,06 TL 1,48%
tetherUSDT/TRY
19,17 TL 0,02%
bnbBNB/TRY
6.029,56 TL 0,50%
usd-coinUSDC/TRY
19,17 TL 0,07%
xrpXRP/TRY
10,27 TL 2,74%
cardanoADA/TRY
7,13 TL 3,86%
staked-etherSTETH/TRY
33.857,11 TL 1,68%
dogecoinDOGE/TRY
1,42 TL 2,09%
matic-networkMATIC/TRY
20,76 TL 3,16%
Bağlantıyı kopyala