bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,944.13 1.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.80 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 601.48 1.98%
solana
Solana (SOL) $ 141.97 3.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527452 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466823 2.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148764 3.10%

Sei Network Nedir?

Sei Network nedir

Sei Network, alım satım işlemleri için optimize edilmiş, sektöre özel bir katman-1 blockchain’dir.

Sei, 600 ms’lik yıldırım hızında işlem kesinliği vaat ediyor ve saniyede 22.000 işlemi işleyebildiğini iddia ediyor.

DeFi araçlarıyla merkezi finans deneyimi sunan Sei projesi, “Merkezsiz NASDAQ” olarak adlandırılıyor.

Sei nedir?

Sei, DeFi’deki merkezsiz borsalar (DEX), NFT’ler ve oyunlar için geliştirilmiş bir blockchain ağı. Cosmos SDK ile geliştirilmiştir, bu da sektöre özgü olmasına ve ticarete odaklanmasına olanak tanır. Bununla birlikte dYdX ve Osmosis gibi uygulamaya özgü blockchain oluşturan ağların aksine Sei çoklu uygulamaları destekliyor.

Sei projesi 600 ms’lik yıldırım hızında işlem kesinliği vaat ediyor. Böylelikle Sei, işlemleri işleme kapasitesi açısından merkezi borsalarlarla yani CEX’lerle rekabet edebilecek hale getiriyor.

Güvenlik tarafında Sei, Cosmos ekosistemini destekleyen Tendermint Core konsensüs mekanizmasına dayanmaktadır.

Sei ayrıca birlikte çalışabilirliği en üst düzeye çıkarmak için çeşitli protokollerle ortaklık kuruyor. Örneğin, köprülemeyi, diğer protokollerle iletişimi, blockchain’ler arası sermaye hareketini geliştirecek bir çapraz zincir altyapı sağlayıcısı olan Axelar ile ortaklık kurdu.

Sei Network ekibi ve yatırımcılar

Sei Network, Jeffrey Feng ve Jayendra Jog tarafından kuruldu ve Airbnb ve Goldman Sachs gibi şirketlerden iş deneyimine sahip daha deneyimli ekip üyelerine sahip.

Sei kurucularindan Jayendra Jog
Sei kurucu ortağı Jayendra Jog. Kaynak: Arşiv

Coinbase Ventures, Delphi Digital, Hudson River Trading, GSR, Hypersphere, Flow Traders, Kronos Research ve Anchorage, Frax, Yield Guild Games ve Tangent kurucularının katılımıyla Multicoin Capital liderliğindeki bir finansman turunda 5 milyon dolar topladı.

Ayrıca Sei, kısa bir süre önce likidite sağlamak ve dApp’leri inşa etmeye teşvik etmek için en iyi risk sermayesi şirketlerinin, pazarın ve yatırımcıların katılımıyla 50 milyon dolarlık bir ekosistem ve likidite fonu duyurdu.

Sei nasıl çalışır?

Sei’nin arkasındaki teknolojiye anlatmaya başlamadan önce, blockchain’inin hangi sorunları çözdüğünü açıklığa kavuşturmamız gerekiyor:

  1. Ethereum gibi genel amaçlı zincirler, merkezsiz borsalar gibi özel kullanım durumları için optimize edilmemiştir. Bu da merkezsiz borsaların gelişimini engellemektedir.
  2. Genel amaçlı bir zincir üzerinde emir defteri modeliyle borsa oluşturamazsınız çünkü çok sıkışıktır.
  3. Genel amaçlı katman-1 protokolleri çok yavaştır ve merkezi borsaların sunduğu alım satım deneyimini sunamaz.

Sei, DeFi’nin iki kampa ayrıldığını savunuyor: Ethereum gibi genel amaçlı zincirler üzerine inşa edilmiş protokoller ya da Osmosis (OSMO) gibi kendi uygulama zincirine sahip protokoller.

Sei, bu ikisi arasındaki tatlı noktayı hedefliyor: merkezi olmayan borsaları en üst düzeye çıkaran sektöre özgü bir zincir. Teknik olarak bu, çeşitli yeniliklerle mümkün kılınmıştır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala