bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,464.88 2.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,549.18 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 580.60 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 185.76 1.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628192 2.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648987 1.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219697 20.02%

Scroll Testnet Token’leri Nasıl Alınır?

scroll testnet token nasil alinir

Scroll Alpha testnet’inde Scroll Testnet token’lerini doğrudan almanın bir yolu bulunmuyor. Bu yazımızda kullanıcıların Scroll testnet token’lerini nasıl alabileceğini anlatacağız. Scroll testnet token’i almak isteyen kullanıcılarının öncelikle Ethereum Goerli testnet’inden Goerli ETH almaları ve bu varlıkları sonrasında Scroll Alpha ağına köprülemeleri gerekiyor.

Bu yazımızda adım adım Scroll testnet token’lerini nasıl alabileceğinizi anlatacağız.

Faucet’ten Scroll Testnet Token’i Nasıl Alınır?

Yukarıda da özetlediğimiz üzere şu anda Scroll Alpha testnet ağında direkt olarak bir musluk (faucet) üzeriden testnet token’i almak mümkün değil. Bunun nedeni Scroll Apha testnet’in Ethereum Goerli ağı üzerinde geliştirilmiş olması ve ağda gas için Goerli ETH’nin kullanılması. Bu nedenle Scroll Alpha testnet’ini kullanmak isteyen kullancıların Goerli ETH token’lerini alması ve sonrasında bu token’leri Scroll Apha ağına köprülemesi gerekiyor.

Aşağıdaki adımları takip ederek Scroll Alpha testnet ağı için testnet token’i alabilirsiniz.

Adım 1: İlk olarak Goerli Faucet’e giderek Goerli ETH token almanız gerekiyor. Nasıl alacağınızı bilmiyorsanız buradaki bağlantıya tıklayarak “Goerli ETH Token Nasıl Alınır?” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Adım 2: Scroll Bridge’i ziyaret edin ve cüzdanınızı bağlayın.

Adım 3: Ethereum Goerli testnet’inden Scroll Alpha testnet’ine göndermek istediğiniz testnet token miktarını belirleyin.

Adım 4: “Send ETH” butonuna tıklayın, Scroll Apha testnet token’leriniz 5 dakika içerisinde cüzdanınıza gönderilecektir. ‍

Scroll Testnet’inde Maliyetler Ne Kadar?

Scroll Apha bir testnet. Ağdaki tüm işlemler, ağı test etmek için ücretsiz bir şekilde test token’leriyle gerçekleştiriliyor. Goerli ETH musluğundan (faucet) ETH almak da ücretsiz. Kullanıcılar Scroll Alpha testnet’indeki uygulamaları, akıllı sözleşemeleri yüksek gas ücretlerinden endişelenmeden diledikleri gibi test edebilir.

Scroll Testnet ETH’leriyle Neler Yapılabilir?

Şu anda Scroll Alpha testnet’inde kullanılabilecek tek uygulama UniSwap V3. Kullanıcılar Scroll Alpha test ağında token takası yapabilir, havuzlara likidite ekleyebilir. Scroll ZKP AirDrop’unun 2023 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu nedenle Scroll Alpha ağında kullanıcılar Uniswap v3 protokolüne büyük ilgi gösteriyor.

Son bir kez daha özetlemek gerekirse Scroll Alpha ağında testnet token’lerini almak için herhangi bir musluk (faucet) bulunmuyor. Bu nedenle kullanıcıların Ethereum Goerli ağından Goerli ETH token’i alıp sonrasında Scroll Alpha testnet’ine köprülemesi gerekiyor. Scroll Alpha bir test ağı olduğundan ağdaki işlemler de ücretsizdir. Kullanıcılar Scroll Alpha testnet’inde Uniswap V3 gibi merkezsiz uygulamaları test edebilir ve gelecekteki olası bir Scroll ZKP airdrop’unu almaya hak kazanabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala