bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,317.23 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.31 0.71%
bnb
BNB (BNB) $ 608.22 0.01%
solana
Solana (SOL) $ 143.22 2.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529698 0.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469356 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150219 0.78%

Polygon’un zkEVM Beta’sı Gelecek Ay Yayınlanıyor

polygonun zkevm betasi gelecek ay yayinlaniyor 2

Blockchain şirketi Polygon, yeni güncellemeler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Polygon, 27 Mart’ta ana ağ aşamasında yeni bir Katman 2 ölçeklendirme çözümü olan zkEVM’yi piyasaya sürmeyi planladığını belirtti.

Polygon’dan Yeni zkEVM Beta Adımı

Blockchain şirketleri arasında Sıfır bilgi (zk) teknolojisini yayma yarışı hızlanıyor. Polygon sıfır bilgi Ethereum Sanal Makinesi (zkEVM) Mainnet Beta’yı 27 Mart’ta başlatacağını belirtti. zkEVM, güvenliğe öncelik verirken daha hızlı ve daha ucuz işlemler için ikincil bir katmanda zincir dışı hesaplamalar gerçekleştiren bir sıfır bilgi ya da ZK-Rollup olarak karşımıza çıkıyor. Buradaki amaç ise Ethereum Blockchain ağının ölçeklendirme yeteneklerini daha da genişletmek olarak açıklanabilir.

polygonun zkevm betasi gelecek ay yayinlaniyor

Polygon, zkEVM’sinin Ethereum’un Sanal Makinesine eşdeğer olacağını ifade etti. Bu da ağın Ethereum ile aynı kodu desteklenmesi beklendiği anlamını taşıyor. Bu faktör nedeniyle, geliştiriciler Ethereum’dan uygulamaları dahil edilebilecek ve önemli değişiklikler yapmadan bunları Polygon’un zkEVM ağında kullanabilecekler. Konu hakkında açıklama yapan Polygon geliştirici ekibi şu ifadeleri kullandı:

Polygon zkEVM, bir zkEVM için geçerli olan Ethereum test vektörlerinin yüzde 100’ünü geçen EVM eşdeğerliliği için altın standarttır. Burada geliştiriciler, Ethereum üzerinde çalışan kodu kopyalayıp yapıştırabilecek ve Polygon, zkEVM üzerinde oluşturmak için kullanabilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala