bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Fed Başkanı Powell: Faiz Artışı Stres Yaratabilir

fed baskani jerome powell piyasalar hakkinda aciklama yapti 2

Piyasalarda gözler ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’dan gelecek mesajlara çevrilmişti. Başkan Jerome Powell, Fed‘in faiz artırma adımının strese yol açabileceğini belirterek “Faiz artırmayabiliriz” dedi. Powell’ın açıklamasına piyasanın ilk tepkisi pozitif yönlü oldu. Bitcoin (BTC), 26.800 dolar civarından 27.200 dolara yaklaştı. BTC‘deki yükseliş borç limiti görüşmelerinin çıkmaza girmesiyle kısa sürdü.

fed baskani powelldan faiz aciklamasi

Powell’dan Enflasyon ve Faiz Mesajı

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonun Fed’in hedefinin çok üzerinde olduğunu söyledi. Fed’in yüzde 2’lik enflasyon hedefi bulunurken, ABD’de enflasyon yüzde 4,9 olarak açıklanmıştı. Kripto piyasası özellikle Powell’ın faiz mesajlarına kilitlendi. Powell, daha fazla faiz artırımının piyasada strese yol açabileceğini söyledi. Fed Başkanı, politika faizinin düşünülen kadar artmak zorunda olmayabileceğini vurguladı. Powell, Thomas Laubach Konferansı’nda ‘Para Politikası Üzerine Perspektifler’ panelinde değerlendirmelerde bulundu. Powell, verilere göre enflasyonu düşürme konusunda daha fazla zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Borç Tavanı Görüşmeleri Tıkandı

Kripto piyasasının Powell’ın açıklamalarına ilk tepkisi pozitif oldu. Bitcoin (BTC) fiyatı 26.800 dolar civarından 27.200 dolara yaklaştı. Piyasadaki yükseliş borç tavanı görüşmeleri nedeniyle çok uzun sürmedi. BTC, Cumhuriyetçi üyelerinin görüşmeleri terk etmesiyle yeniden 26.500 dolar civarına indi. Cumhuriyetçi Garret Graves, görüşmelerin durduğunu belirterek “Mantıksız davranıyorlar” ifadesini kullandı. Beyaz Saray yetkilisi ise taraflar iyi niyetle müzakere ederse hala bir anlaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Fed Üyelerinden Karışık Sinyaller

Bu hafta Fed yetkilileri, faiz politikasına ilişkin karışık mesajlar vermişti. Üyeler gelen açıklamalar, para politikasına ilişkin kafaları karıştırmıştı. Dallas Fed Başkanı Lorie Logan ve Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, faiz artışı için güçlü sinyaller vermişti. Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee ve Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic daha temkinli bir yaklaşım sergilemişti. CME FedWatch’a göre piyasaların yüzde 77’si 14 Haziran’daki toplantıda faizin sabit bırakılacağını düşünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala