bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,767.96 2.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,560.57 1.54%
bnb
BNB (BNB) $ 581.93 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 187.53 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.627791 2.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649951 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.222936 19.23%

Fed Yetkilisinden Faiz Artırımı Açıklaması

fed yetkilisinden faiz artirimi aciklamasi

Amerika Birleşik Devletleri’nde nakit krizi derinleşirken, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası yetkilileri tarafından yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Fed yetkilisi Barkin, faiz oranları hakkında açıklamalarda bulundu.

Fed Yetkilisine Göre Faiz Oranları Yeniden Artırılabilir

Richmond Federal Rezerv Bankası Başkanı Thomas Barkin, ABD Merkez Bankası (Fed) faiz politikalarıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

fed yetkilisinden faiz artirimi aciklamasi 2

Thomas Barkin açıklamasında enflasyonun yenildiğine hala ikna olmak istediğini ve gerekirse faiz oranlarının daha da yükseltmesini destekleyeceğini ifade etti. Barkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Tüm bu gecikmeli etkilerle ilgili neler olduğu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorum. Bununla birlikte aynı zamanda enflasyonu da düşürmek istiyorum. Ve eğer bunu yapmak için daha fazla faiz artışı kararı alınması gerekiyorsa, bunu yapmaya da hazırım.

Bu yıl politika belirleyici Federal Açık Piyasa Komitesi’nde oy kullanmayan Barkin, Atlanta Fed’in Florida, Amelia Adası’ndaki yıllık finansal piyasalar konferansının oturum aralarında açıklama yapıyordu. Politika yapıcılar bu ayın başındaki toplantıda faiz oranlarını çeyrek puan artırarak yüzde 5 ila yüzde 5.25 hedef aralığın a yükseltti ve sıkılaştırma döngüsüne ara vermeye hazır olabileceğinin de sinyalini verdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala