bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,180.39 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,948.20 2.10%
bnb
BNB (BNB) $ 536.27 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 133.11 0.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480987 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.435997 3.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143718 3.23%

Crypto.com Coin (CRO) Nedir? Cronos Fiyatı, Grafikler

crypto com

Kripto varlık piyasasının en güvenilir borsalarından biri olan Crypto.com, Güney Kore merkezli borsa olsa da, hizmetlerini dünyanın birçok yerine yaymayı başarabilen borsalardan birisidir. Özellikle Güney Kore’den bağımsız olarak ABD ve Avrupa ülkelerine yayılan borsa, birçok kullanıcıya sunduğu özelliklerle ilgiyi kendisine çekmeyi başardı. Ama yine de rakiplerine oranla geride kalsa da, bazı kullanıcıların kullanması ve güvenilir hizmet ile önemli bir konuma gelmeyi başardı. Biz de bu gelişmeleri göz önünde bulundurduğumuz zaman sizlere Crypto.com Coin hakkında bilmeniz gerekenleri anlatacağız.

Crypto.com Coin Nedir?

cro

Crypto.com Coin (CRO), Crypto.com ağının kripto varlığı olarak kullanılır. Crypto.com’un ürünleri olan blockchain ağı ve kripto varlığı, kripto varlıkların kullanımının artırılması ve paranın kişisel kontrolünü sağlamak için kullanılır. Bu da verilerin korunması ve kullanıcıların kimliklerinin de korunmasını içerir. CRO ağı ise mobil ödemeler için kullanılır. Şu an ödemeler üzerinde çalışsa da, zamanla CRO platformunun özelliklerinin genişletilmesi bekleniyor.

Crypto.com Coin’i Kimler Buldu?

Crypto.com Review Founders

Kripto varlıkların her cüzdana eklenmesi vizyonu ile ortaya çıkan Crypto.com, ilk olarak haziran 2016 yılında Kris Marszalek, Rafael Melo, Gary Or ve Bobby Bao tarafından Monaco Technologies GmbH olarak kuruldu.

Crypto.com’u kurmadan önce üç şirket bulup yöneten Kris Marszalek, Starline Polska, YIYI ve BEECRAZY şirketlerini sıfırdan kurup yönetti.

Mühendis olan Rafael Melo, Ensogo sitesinin fonlanmasına yardımcı oldu ve öncesinde 15 yıllık finans tecrübesi bulunur.

Fullstack yazılım mühendisi olan Gary Or, Ensogo’da yazılım mimarlığı ve Foris firmasının kurulmasında önemli rol oynadı. 

Crypto.com’u bulmadan önce Bao, uzun yıllar yüksek profilli satın alma süreçlerini yönetti.

Crypto.com’u Farklı Yapan Nedir?

CRO ağı çoğunlukla Crypto.com üzerinden gerçekleştirilen finansal işlemleri desteklemek için kullanılır.

CRO sahipleri token’larını Crypto.com ağında stake ettirerek ağdaki işlemlerin doğrulanması konusunda rol alırlar ve işlem ücretlerini kararlaştırırlar.

Crypto.com ödeme uygulamasını kullanarak, kullanıcıların ödemelerinin %20’sini almaları ve hediye kartı satın alma işlemlerinden %10’luk kısmını geri almalarını sağlar. Ayrıca staking yapmaları durumunda ödül kazanmalarını sağlar.

Kullanıcılar token’larını stake ettirdikleri zaman %10-12 arasında faiz kazanırlar ve kullanıcıların tercihlerine göre Crypto.com borsa uygulaması veya Visa kartı üzerinden gerçekleştirilir.

Crypto.com’un Özellikleri Nelerdir?

Crypto.com sahipleri kripto varlıkların yatırım sınıfı olduklarına inanarak tüm süreci tasarladılar ve kripto varlık alım satımı dışında farklı özellikler sunar:

Visa Kart Nakit Ödemesi

0edg8LJwEi8cJoIu7

Crypto.com, kendi Visa kartı üzerinden yapılan ödemeler ile kendinize ait kripto varlıklar üzerinden ödeme gerçekleştirmenize izin verir. Desteklenen her bir kripto varlık üzerinden ödemeler gerçekleştirilebilse de, kullanıcıları en çok kazandıran CRO harcamalarıdır.

Nakit ödemeleri için beş farklı sistem bulunur ve elinizde ne kadar CRO tuttuğunuz bu alanda önemlidir. Nakit ödemeleri %1-8 arasında olsa da, en üst seviyeye erişmek için 400.000 dolarlık CRO tutmanız gerekir.

Yüksek Faiz Oranları

Crypto.com üzerinden kendi fonlarınız üzerinden borç alıp verme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Borç alma işlemleri staking üzerinden veya başka kripto varlıklar üzerinden gerçekleşir. 

Crypto.com kazan programı ile %14’e kadar ödül kazanabilirsiniz ve hesabınıza düzenli olarak aktarımlar gerçekleştirilir. Oranlar değişiklik gösterse de, tutma süreçleri 1 ile 3 ay arasında değişir. 

Crypto.com Nasıl Çalışır?

Crypto.com, normal bir kripto varlık borsası olarak çalışır ve farklı ücret mekanizmaları bulunur. Onun dışında bilgisayar ve mobil uygulamalara iOS, Android, Microsoft ve HarmonyOS üzerinden erişebilirsiniz. Ayrıca Crypto.com chain üzerinden staking gerçekleştirerek ağda işlemlerin doğrulanması için kullanabilirsiniz. Bu sayede daha fazla ödül kazanabilirsiniz.

CRO Fiyatı

CRO Fiyatı Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 CRO 3,85 TL TL TL‘den işlem görüyor. CRO fiyatı son 24 saat içerisinde -3.77%değişim gösterdi. CRO’ın  son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 17,346,941 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 3,147,320,547 seviyesinde.

CRO Nasıl Satın Alınır?

CRO almak için Crypto.com, Huobi Global ve FTX gibi merkezi borsalardan ilk olarak hesap açmanız ardından kimliğiniz doğruladıktan sonra kredi kartı veya EFT/Havale yöntemlerinden faydalanabilirsiniz. 

Kredi Kartıyla Crypto.com Coin (CRO) Satın Alma

  1. Kripto al bölümüne gidin ve ödeme yöntemi olarak kredi kartı seçin.
  2. Ödeme yönteminizi seçtikten sonra para birimini seçin.
  3. Ardından ne kadar CRO alacağınıza karar verin ve işlem detaylarını onaylayın.
  4. Sonrasında sizden istenen tüm detayları doldurun ve işlemi onaylayın.
  5. İşlemi onayladıktan sonra kredi kartı sizi bankanın ödeme kanalına yönlendirecektir. Bu bölümde bankadan gelen şifreyi doğru yazdıktan sonra eğer işleminiz onaylanırsa CRO alım işleminiz gerçekleşmiştir.

EFT/Havale İşlemleri ile CRO Satın Alma

EFT/Havale işlemleri aracılığıyla CRO satın almak için, ilk olarak borsaların para aktarma sekmesine gitmeniz gerekir. Ardından banka hesabını tanıttıktan sonra borsa hesabınıza fon aktarmanız gerekir. Fonlarınızı aktarma tamamlandıktan sonra banka ve borsa sizi bilgilendirir. Fonlarınızı yatırdıktan sonra ise borsalardan alım gerçekleştirebilirsiniz.

Crypto.com Coin Hakkında Sık Sorulan Sorular

CRO ne amaçlı kullanılır?

CRO, Crypto.com borsasının kripto varlığı olup faiz kazanma ve borsada işlem ücretlerinin ödenmesi için kullanılır. CRO ile Crypto.com chain başta olmak üzere, borsanın sunduğu tüm hizmetlere rahatlıkla erişebilirsiniz. Ama onun dışında CRO, şu ana kadar sınırlı kullanım alanına sahip olur ve firmanın açıklamalarına göre uygulama geliştirilebilir.

CRO hakkında daha fazla bilgiye nereden erişebilirim?

CRO hakkında daha fazla bilgiye erişmek için crypto.com sitesine ve diğer borsaların sunduğu bloglardan faydalanabilirsiniz. Ama eğer güvenilir bilgileri bulmak isterseniz Coinmarketcap ve Forbes’un değerlendirmeleri üzerinden bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca daha detaylı bilgi elde etmek isterseniz, The Ascent’in hazırladığı Crypto.com rehberine erişebilirsiniz. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala