bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,582.84 0.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,188.23 1.30%
bnb
BNB (BNB) $ 602.72 0.67%
solana
Solana (SOL) $ 155.70 0.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.550169 2.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.516114 0.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158929 2.12%

Crypto.com, Malta’da Elektronik Para Kurumu Lisansı Aldı

crypto1

Crypto.com, Malta Finansal Hizmetler Otoritesi’nden bir Elektronik Para Kurumu Lisansı aldı.

Şirket yaptığı açıklamada, Crypto.com’un Elektronik Para Kurumu Lisansı aldığını duyurdu.

Crypto.com’un yasal adı Forix Dax altında verilen EMI Lisansı, firmanın ülkedeki müşterilerine ödeme kartları sunmasına ve banka havalesi gerçekleştirmesine izin verir. Crypto.com ülkedeki bu lisansı alan ilk kripto para firması oldu.

Şirketin paylaştığı gönderide firmanın lisansı almak için Malta Finansal Hizmetler Otoritesi (MFSA) ile nasıl yakın çalıştığını belirtiyor. Ayrıca şirket, faaliyet gösterdiği çeşitli ülkelerde kripto para birimi sektörünü yöneten geçerli yasalara tam olarak uymayı planladığını söyledi.

Crypto.com kurucu ortağı ve CEO’su Kris Marszalek şunları söyledi:

“İlk günden itibaren tamamen düzenlenmiş bir iş kurmaya kendimizi adadık. Düzenleyicilerle çalışmak, dünyanın kripto para birimine geçişini hızlandırma misyonumuzu yerine getirmenin en iyi yoludur. MFSA’dan EMI Lisansı alan ilk küresel kripto para birimi platformu olmak, bir bütün olarak endüstri için önemli bir kilometre taşıdır.”

EMI, Crypto.com’un Malta’da faaliyet göstermek için başvurması gereken ilk lisans değil. Mayıs 2021’de, şirketin Maltalı müşterilere kripto para birimi alım satım hizmetleri sunmasına izin veren Sınıf 3 Sanal Finansal Varlıklar (VFA) Lisansı alan ilk küresel kripto para birimi şirketi oldu.

Malta, nispeten kripto para dostu olarak bilinse de, finans sektöründeki katı düzenlemeler uyguladığı da biliniyor. Malta’da, kripto para alanındakiler de dahil olmak üzere tüm bankacılık ve finans firmalarının hizmetlerini sunmak için çeşitli lisanslar alması gerekiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala