bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,238.82 0.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,559.28 1.02%
bnb
BNB (BNB) $ 608.72 4.00%
solana
Solana (SOL) $ 186.20 1.31%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617779 1.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.644658 0.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215318 9.80%

Blockchain Geliştiricisi Olmak İçin 10 Neden

462696ff 1da8 4717 b6f5 a5f7ac5534f5 young software engineer

Blockchain ekosistemi, neredeyse son iki yıldır çok ciddi oranda bir büyüme yaşıyor ve Blockchain geliştiricilerine olan talep de buna paralel olarak, hızla artıyor. Teknoloji endüstrisinde yeni ve heyecan verici bir kariyer arıyorsanız, seçmeniz gereken yollardan birisi hiç şüphesiz Blockchain’dir. Bu yazımızda ise, harika bir kariyere sahip olmak adına bir Blockchain geliştiricisi olmanız için 10 farklı nedeni açıklıyoruz.

Blockchain Ekosistemi Adeta Patlıyor                                                   

Blockchain ekosistemi benzeri görülmemiş bir hızla büyüyor. Ethereum 2.0’ın son lansmanı, DeFi’nin yükselişi ve Bitcoin’e artan ilgi ile Blockchain geliştiricilerine olan talep paralel olarak hızla artıyor ve artmaya da devam edecek. Teknoloji endüstrisinde yeni ve heyecan verici bir kariyer arıyorsanız, gitmeniz gereken yol Blockchain’dir.

Gerçek Bir Etki Yaratabilirsiniz

What makes a great programmer banner 1536x1024 1

Bir Blockchain geliştiricisi olarak, yeni nesil internete güç verecek altyapıyı inşa eden kişilerden biri olacaksınız. Dünyayı değiştirme potansiyeline sahip çığır açan projeler üzerinde çalışıyor olacaksınız.

Yüksek Talep Göreceksiniz

Blockchain’in artan popülaritesi nedeniyle, kalifiye Blockchain geliştiricilerini bulma konusunda çoğu kurumun bazı sıkıntıları var. Çünkü bu teknoloji henüz oldukça yeni ve halihazırda sektördeki çoğu Blockchain geliştiricileri bile, sonradan bu alana kaymış kişilerden oluşuyor. Dolayısıyla, bu becerilere sahipseniz yüksek talep göreceğiniz ve yüksek maaş alabileceğiniz bir senaryo oldukça olası.

Dünyanın Her Yerinde Çalışabilirsiniz

Blockchain ekosistemi küresel olduğu için dünyanın her yerinde çalışabilirsiniz. İster büyük bir şehirde yaşamak isteyin, uzaktan çalışmak isteyin… Her ne olursa olsun, yaşam tarzınıza uygun bir iş bulabileceksiniz. Çünkü zaten Blockchain sektörü, sınır tanımayan bir sektördür.

Modern Teknolojilerle Çalışacaksınız

Blockchain epey modern bir teknolojidir, bu da en yeni ve en harika araçlarla çalışma şansına erişeceğiniz anlamına gelir. Yeni şeyler öğrenme ve çağın ötesinde olma fırsatına sahip olacaksınız.

Kendi Projelerinizi Seçebilirsiniz

Bir Blockchain geliştiricisi olarak, üzerinde çalıştığınız projeleri seçme özgürlüğüne sahip olacaksınız. En çok ilginizi çeken ve beceri setinize uygun projeleri seçip seçebilirsiniz.

Çeşitli Projelerde Çalışabilirsiniz

Blockchain hala yeni bir teknoloji olduğu için etrafta çok çeşitli projeler mevcuttur. Fintech, sağlık veya oyunlar ile ilgileniyorsanız, elbette size uygun bir proje bulabileceksiniz.

Kendi İşinizin Patronu Olabilirsiniz

GettyImages 1205489097

Geleneksel 9-17 işlerden sıkıldıysanız, bir Blockchain geliştiricisi olarak kendi işinizin patronu olabilirsiniz. Serbest çalışabilir veya kendi Blockchain geliştirme stüdyonuzu kurabilir, ekibinizi toplayabilirsiniz.

Çok Para Kazanabilirsiniz

Bir Blockchain geliştiricisi olarak, bu alanda kalifiye çok az insan olduğundan dolayı yüksek bir maaşa sahip olabilirsiniz. Ayrıca kripto para alım satımı ve yatırımı yaparak da çok para kazanabilirsiniz.

Dünya Üzerinde Gerçek Bir Etkiye Sahip Olabilirsiniz

Blockchain teknolojisi dünyayı değiştirme potansiyeline sahiptir. Bir Blockchain geliştiricisi olarak, dünyanın gelişimi üzerinde gerçek bir etkiniz olabilir. Fark yaratan uygulamalar oluşturabilir ve bunların etkilerini izleyebilirsiniz.

Kapanış

Teknolojide heyecan verici ve etkili bir kariyer arıyorsanız, Blockchain geliştiricisi olmak çok iyi bir seçenektir. Blockchain’in artan popülaritesi ile yüksek talep görecek ve yüksek maaş alabilirsiniz. Ayrıca dünyayı değiştirme potansiyeline sahip çığır açan projelerde çalışma fırsatına sahip olabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala