bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,852.11 0.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,091.41 1.85%
bnb
BNB (BNB) $ 592.51 0.11%
solana
Solana (SOL) $ 157.64 7.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.542003 1.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455286 0.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157887 4.45%

Bitcoin Madenciliği Değişiyor!

Bitcoin‘in uzun zamandır tartışılan yüksek enerji tüketimi ve karbon ayak izi konusu yine gündemin ana maddesi haline geldi. Bunun sebebi ise Bloomberg’in kripto para piyasası analisti Jamie Coutts tarafından hazırlanan yeni bir rapor. Coutts’a göre, madencilerin fosil yakıtın daha az yoğun olduğu bölgelere kayması ve şebeke dışı güçleri benimsemesiyle Bitcoin madenciliğinde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ilk kez %50’yi aştı.

Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, BTCHaber TV canlı yayınında bu gelişmenin çok önemli olduğunun altını çizerek, sadece Bitcoin değil, tüm teknoloji sektörünün bu adımları izlemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca Elon Musk, Bitcoin madenciliğinde kullanılan enerjinin %50’sinin yenilenebilir olduğu zaman Tesla’nın yeniden BTC kabul edebileceğini söylemişti. Karababa, kullanıcıların bu konuda bir beklentiye girmelerinin doğal olduğunu söyledi.

Citigroup’tan Token Adımı

Programda ayrıca Citigroup’un dijital token hizmetini başlatması da konuşuldu. Karababa kurumsallara yönelik bu hamlenin hem finansal hizmetlerin hızlanması açısından hem de kripto ekosistemi için önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.

Hong Kong Merkez Bankası’nın ‘kripto şirketleri banka gibi davranamaz’ uyarısı, New York Eyaleti’nin, borsalara coin listeleme ve delist etmesine ilişkin yeni kurallar getirmesi ile ABD’de dijital doların çıkarılmasının önüne geçecek bir yasa tasarısının hazırlanması canlı yayının diğer konu başlıklarıydı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala