bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,507.02 1.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,283.81 5.06%
bnb
BNB (BNB) $ 604.08 2.53%
solana
Solana (SOL) $ 141.54 4.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518122 0.87%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468792 3.49%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148858 3.02%

Bitcoin gözünü o veriye çevirdi: Boğa sürecek mi?

bitcoin spot etf

Bitcoin’de (BTC) boğa indikatörü olarak bilinen spot Bitcoin ETF’lere net para girişinin büyük bir düşüş yaşaması tedirginlik yarattı.

Bitcoin (BTC), gün içerisinde sansasyonel bir düşüş yaşadı. Lider kripto para birimi gece saatlerinde 72.000 dolar seviyesinden başladığı düşüşü sabaha karşı şiddetlendirdi. BTC, 65.600 dolar seviyesine kadar geri çekildi.

Bitcoin’in düşüşünün arkasında birçok neden sıralandı. Bunlardan en önemlisi ise Bitcoin madencilik zorluğunun tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması ve madencilerin halving öncesi sermaye oluşturma çabası oldu. Ayrıca, boğa indikatörü olarak yansıtılan Bitcoin spot ETF’lere net para girişi de önemli ölçüde azaldı.

14 Mart tarihinde spot Bitcoin ETF’lere net para girişi 132 milyon dolar oldu. Bu son zamanların en düşük verisi olarak kayıtlara geçti. Bilindiği üzere 12 Mart tarihinde spot Bitcoin ETF’lere 1,05 milyar dolar net para girişi gerçekleşmişti.

xrp yukselis dusus

Spot Bitcoin ETF’ler hayati önem taşıyor

CryptoQuant kurucusu Ki Young Ju, spot Bitcoin ETF’lerine net para girişi devam ettiği sürece boğa piyasasının süreceğini belirtmişti. Özellikle 12 Mart tarihinde, spot Bitcoin ETF’lerine 1,05 milyar dolar net giriş gerçekleşmesi iştah seviyesini artırmıştı.

En kritik indikatör bu sefer tedirginlik yarattı. Wu Blockchain’in yaptığı bir paylaşıma göre, geçtiğimiz gün spot Bitcoin ETF’lerine net para girişi yalnızca 132 milyon dolar oldu. Grayscale’in GBTC ürününden 257 milyon dolarlık net çıkış görülürken, BlackRock’ın IBIT ürünü 345 milyon dolarlık net giriş kaydetti.

Veri sonrası 65.600 dolara kadar gerilen BTC’de gün hareketli ilerliyor. Gözler ise 15 Mart’ın spot Bitcoin ETF verilerine çevrilmiş durumda. Bugün spot Bitcoin ETF’lerinde net para çıkışı yaşanırsa düşüş şiddeti artabilir. Boğa indikatörü olan ETF’ler, 15 Mart verisiyle birlikte önemli bir sinyal oluşturabilir.

Diğer taraftan BTC’nin düzeltme olarak yansıtılan bir düşüş gerçekleştirmiş olması kurumsalları iştahlandırabilir. Beklentiler, 15 Mart verisinde spot Bitcoin ETF’lerine 300 milyon doların üzerinde net para girişi gerçekleşmesi yönünde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala