bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,290.23 0.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.41 0.21%
bnb
BNB (BNB) $ 610.77 0.95%
solana
Solana (SOL) $ 143.63 2.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530385 0.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47712 0.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15092 0.30%

2023 İçin Gelecek Vaat Eden 7 İklim Odaklı Blockchain Projesi

PL2c7MeoeyQdMm3EInx4QtGosfB3 a893t73

Devam eden iklim kriziyle mücadele için gereken çaba her geçen gün artıyor. Zamanlarını iklim krizinin uzun vadeli etkilerini ele almaya adayan lider projeler ve ekipler olmadan, dünya kasvetli bir gelecek ile karşı karşıya.

Teknolojik yenilikleri kullanmak; günümüzde bireylerin karşılaştığı politika sorunları, tedarik zinciri sorunları ve kültürel sorunlar hakkında daha derin bir anlayış sağlayabilir. Doğru veri ve gözlemle, daha sürdürülebilir bir gelecek taahhüdünde bulunan projelere destek sağlanabilir.

Uygun planlama ve geliştirme ile ilerici Blockchain ekipleri, temposu bir hayli yüksek dünyamızda değişen ortamlara uyum sağlamamıza yardımcı olacak yeni sistemler oluşturabilir.

Conservation.org’a göre, insanların neden olduğu tüm küresel sera gazı emisyonlarının yüzde 11’i ormansızlaşmadan kaynaklanıyor. NASA’nın küresel iklim değişikliği sitesinden alınan veriler, gezegenimizin benzeri görülmemiş bir değişiklikle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Altıncı IPCC İklim Değişikliği Raporu, emisyonları büyük ölçüde azaltmadığımız takdirde küresel ısınmayı aşma yolunda olduğumuzu gösteriyor. Ayrıca, nadir hava olaylarının daha sık hale geldiğini ve insanlar tarafından salınan sera gazlarının sıcaklık değişimlerinin ana kaynağı olduğunu vurguluyor.

Karşı karşıya olduğumuz tüm zorlu iklim senaryolarıyla, Blockchain bu muazzam zorluklarda bize nasıl yardımcı olabilir? Bu yazıda ele aldığımız projeler, doğal kaynaklara aşırı bağımlılığımızın olumsuz etkileriyle mücadele etmek için Blockchain teknolojisini kullanıyor.

1 1 1

Regen Network

2018 yılında kurulan Regen Network, çiftçilerin ve bireylerin Blockchain’de toprak yenileme aktivitelerini takip etmelerini sağlayan bir projedir. İleri vizyonu, çiftçileri arazi görevlileri olmaya teşvik ederek, arazilerine bakma taahhütleri için ödüllendirilmelerini sağlamaktır. Açık bir pazarda, bütünsel otlatma veya tarımsal ormancılık gibi ekolojik hizmetlerini, küresel alıcılara satabilmelerini amaçlar.

Toucan Protocol

Toucan Protocol, dünya çapında karbon denkleştirmelerinin en büyük alıcısıdır. Toucan, karbon piyasası altyapısını geliştiren bir Blockchain projesidir. Daha sürdürülebilir bir geleceği desteklemek isteyen bireylere karbon piyasasını getirmek için tasarlanmıştır. Enerji tasarruflu bir Layer 2 Blockchain’i olan Polygon ağında çalışır. Toucan, Blockchain’deki karbon kredilerini tokenize etmektedir.

The Climate Collective

The Climate Collective, Web3 ile iklim eylemleri arasında bir bağlantı kurmak için birlikte çalışan şirketlerden oluşan bir koalisyondur. Collective, işbirliği yoluyla iklim odaklı kuruluşları değerlendirir ve onları finansman fırsatları ve ortaklar akışıyla ilişkilendirir.

Klima DAO

Klima DAO, sözde anonim bir geliştirici grubu tarafından kuruldu. Merkezi olmayan özerk bir kuruluş (DAO) olarak çalışıyor ve topluluk tarafından yönetiliyor. Klima DAO’nun ana odak noktası, karbon emisyonlarının maliyetini artırmaya odaklanarak şirketleri karbon emisyonlarını azaltmaya teşvik etmektir. Klima DAO, karbon kredilerinin tokenize edilmiş bir versiyonu olan Baz Karbon Tonlarının (BCT) yeni arzını teşvik ediyor. Ayrıca proje, mümkün olduğu kadar çok BCT’yi satın alarak hazinesinde depolamayı hedefliyor.

File Coin Green

1651744663015

Filecoin Green, Filecoin Ağını dekarbonize etmeye yönelik bir Protokol Laboratuvarları girişimidir. Proje, kripto tarafından desteklenen doğrulanabilir temiz enerjinin geleceğine öncülük ediyor. Filecoin Green, Blockchain’in ayrıntılı gözlemleme işlevini Web3’ün bilgi paylaşım altyapısıyla birleştirerek, ağını emisyonları azaltmak için teşvik edecek. Filecoin Ağı’nın karbondan arındırılmasıyla başlayan girişim, daha sonra kripto ile ilgili faaliyetlerden kaynaklanan emisyonları ölçülebilir bir şekilde tespit eden ve azaltan açık kaynaklı araçlar oluşturmayı hedefliyor.

Sovereign Nature Initiative

Sovereign Nature Girişimi (SNI), doğanın kendi kendini yönetmesine izin verebilecek teknolojilerin keşfedilmesini ve geliştirilmesini teşvik ediyor. SNI, ekoloji, ekonomi ve gelişen teknolojiler arasındaki kesişimi yeniden yapılandırmaya çalışıyor. Unique Network ile ortaklık kurarak gelişmiş NFT teknolojisini kullanan SNI, sürdürülebilir bir geleceğin geliştirilmesinde doğaya ses vermenin alternatif yollarını deniyor.

Shamba Network

Shamba ekibi, Web3 uygulamalarını güçlendirmek için uydu verilerini, jeo-uzamsal modelleri ve yapay zekayı kullanan bir dijital izleme, raporlama ve doğrulama sistemi geliştiriyor. Küçük ölçekli ReFi projeleri, çevreye zarar vermemek için doğru raporlama ve takip gerektiriyor. Shamba, canlandırıcı finans ekonomisinin faydalarını ortaya çıkarmak için veri ve araçları sağlamayı planlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala