bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,323.23 3.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,146.21 1.91%
bnb
BNB (BNB) $ 605.83 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 149.48 4.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531173 3.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47865 4.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153156 4.59%

Web3 Oyunları İle İlgili Sorun

jSnPHkkXJ6SccUrQBRUpUleqcwy1 l0a34pl

Web3 oyunları, her ne kadar günümüzdeki çoğu standart oyundan daha farklı şeyler vaat ediyor olsa da, geleneksel oyuncular tarafından bir türlü benimsenmiyor. Ancak bunun nedeni dijital sahiplik değil, çünkü zaten herkes buna bayılıyor. Ayrıca bu sorun, aynı zamanda NFT’lerin genel popülasyonun bir kısmının sahip olduğu kötü itibardan da kaynaklanmıyor.

İşte tam olarak bu noktada, ortaya iki gerçek çıkıyor:

  • Web3 oyunları genel olarak eğlenceli değildir ve bu oyunları tekrar oynamak için tek teşvik, bir şeyler kazanmaktır.
  • NFT’ler ve oyun token’leri geleneksel oyunculara adeta dayatıldığı için, geleneksel oyuncuların bu trende alışması giderek zorlaşıyor.

Bu yazıda, Web3 oyunlarının neden başarısız olduğunu ve sorunun nasıl çözüleceğini açıklamak için mümkün olduğunca inceleme yapacağız.

Oyunları Daha İyi Hale Getirmek

Web3 oyunları eğlenceli değiller. Bu gerçek, bağlamından çıkarıldığında, birçok insanın sinirlenmesine neden olabilir. Bunu açıklığa kavuşturmamız gerekiyor. Halo ve Call of Duty’nin bir kombinasyonu olan ev.io gibi bazı eğlenceli Web3 oyunları var, burada bir ev.io genesis kostümüne sahipseniz oyun tokeni kazanabilirsiniz. Ayrıca bu tokenler, bir ev.io genesis silah kaplaması kullanarak artırılabilir. Bu oyun, iyi oyunlara güzel bir örnektir. Eğlenceli, kazanmaktan daha fazlası için oynamak istiyorsunuz ve oyunu oynamak için bir NFT’ye sahip olmanıza gerek yok. Kostüm satın almak için tek teşvik ise kazanmaktır.

Ancak iyi oyunlar çok nadir ve Web3 alanındaki çoğu oyun, oyunu oynamanız için NFT’yi satın almanızı şart koşar. Bu da NFT’yi daha pahalı hale getirir ve çoğu oyuncuyu oyunu oynamaktan vazgeçirir. Web3 oyunlarının size token kazandıran NFT’ye sahip olmadan da oynanabilmesi gerekir.

jSnPHkkXJ6SccUrQBRUpUleqcwy1 9c9340a

Oyun hakkında konuşurken sadece Web3’ün harikalarından bahsedemeyiz. Bir düşünün, Web3 veya kriptoya aşina değilsiniz, ancak bir oyuncusunuz ve yeni bir oyun duydunuz. Daha sonra onun hakkında daha fazla şey öğrenmeye çalıştınız, bu yüzden hemen Twitter ekosistemine katılıyorsunuz. Herkesin bahsettiği tek şey NFT ve bu yüzden onları araştırmaya karar veriyorsunuz. Bir Metamask hesabı oluşturmanız, ardından büyük olasılıkla bir borsa kullanarak kripto satın almanız gerekiyor. Ardından da OpenSea’de gezinmeniz gerekiyor… Bu nedenle, insanları ikna etmek imkansızdır. Herhangi bir şey yapmak istiyorsanız, bir görev kontrol listesinden geçmeniz gerekir. Odak önce oyun olmalı, NFT değil.

Dijital Mülkiyetle İlgili Sorun

Web3 gaming

Dijital mülkiyeti düşündüğünüzde aklınıza hemen bir şeyler gelir. Teorik olarak sizden alınamayacak bir şeye sahipsiniz. Bunun için ilk örneklerden biri, oyunlarda sahip olduğunuz hesabınızla kostümler almaktır. Ancak oyun geliştiricilerinin bu noktada istediklerini yapmak için% 100 kontrolü vardır. Buna güzel örnekler, Fortnite ve Apex Legends gibi oyunlardır.

Mantıken bir sonraki adım, oyuncunun o kostümün sahibi olmasını sağlamaktır, değil mi? Ancak asla oyundan tamamen bağımsız kostümlere sahip olabilecek bir oyun olmayacaktır. Bunun nedeni, kostümü oyunun içinden satın almanızdır ve değeri oyunun yaptıklarına bağlıdır. Oyun başlangıçta gerçekten iyiyse ve bazı kötü kararlar veriyorsa, o zaman kostümün değeri buna göre yükselir ve düşer. Dijital sahiplik ile ilgili sorun budur.

Kapanış Özetle, genel olarak şunu söylemek belirtmemiz gerekiyor, bir bütün olarak Web3 oyunlarında çok büyük bir heyecan var. Ancak yapılması gereken çok ciddi miktarda iyileştirmeler gerekiyor ama pek çok insan neyi düzelteceğini veya iyileştireceğini bilmiyor. Umarız gelecekte 5 yıldızlı oyun şirketlerinin Blockchain teknolojisini benimsemesini sağlayabiliriz, ancak şu anda bu pek olası görünmüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala