bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,027.62 0.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,996.54 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 543.93 0.39%
solana
Solana (SOL) $ 135.81 0.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.48685 2.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445065 1.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146585 2.15%

Visa, CBDC Ödemeleri için Konsept Geliştiriyor

Visa katman 2 agini acikladi

Ödeme devi Visa, son yıllarda kripto varlıklara ciddi yatırım yaptı. Blockchain şirketleriyle ilişkiler kurdu ve aynı zamanda Ethereum’da bir CryptoPunk NFT satın aldı. Şimdi ise şirket, kripto hedeflerini daha da genişletmeye çalışıyor. Visa, stablecoinler ve merkez bankası dijital para birimleri için evrensel bir merkez oluşturmak istiyor. Proje henüz başlangıç ​​aşamasında.

Visa geçtiğimiz günlerde çeşitli stablecoinler ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) arasındaki işlemleri kolaylaştıracak evrensel ödeme kanalı (UPC) olarak adlandırdığı katman 2 ağının ana hatlarını açıkladı.

Burada amaç, mevcut uluslararası ödeme deneyimine eşdeğer bir dijital para birimi oluşturmak. Bu durum kendi ülkenizdeki bir hesaptan para çekmeye veya kredi kartıyla başka bir ülkede ödeme yapılmasına olanak tanıyor.

visa katman 2 agini acikladi 1

Visa, Evrensel Ödeme Kanalını Başlatarak Blockchain Dönemi için Çalışıyor

Visa, evrensel ödeme kanalını başlatarak bu sistemi blockschain dönemi için kopyalamaya çalışıyor. CBDC’ler için Visa ürün lideri Catherine Gu, yaptığı bir röportajda, yeni kanalı güvenilir dijital cüzdanlarla etkileşime girecek bir merkez olarak tanımladı.

Gu, Visa’nın bu girişimini, Bitcoin ve Ethereum üzerinde geliştirilen Katman 2 çözümlerine benzetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala